Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η 6η εκδήλωση – έκθεση μαθητικών έργων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας με τίτλο «Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Δράμας δημιουργεί … 2025». Στο πλαίσιο του απολογισμού και της εξωστρέφειας της σχολικής μονάδας, στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς, οι μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας παρουσίασαν στους γονείς τους και στην τοπική κοινωνία, αποσπάσματα από τις εργασίες τους. Στην είσοδο του σχολείου θα φιλοξενήθηκε η έκθεση με τα μαθητικά έργα και στο μεγάλο αμφιθέατρο οι μαθητές και οι μαθήτριες της σχολικής μονάδας παρουσίασαν ένα τμήμα από τις εργασίες και τα προγράμματα που υλοποιήθηκαν τη φετινή σχολική χρονιά. Η εκδήλωση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.) Δράμας.
Όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας, ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας, Τάσος Σαλής “Τα παιδιά παρουσίασαν στους γονείς τους και στη δραμινή κοινωνία, ένα μέρος από τις δουλειές που υλοποιήθηκαν τη φετινή σχολική χρονιά. Όπως κάθε χρόνο στο πλαίσιο του απολογισμού του σχολείου αλλά και της εξωστρέφειας της σχολικής μονάδας, έχουμε καλέσει την τοπική κοινωνία. Στο ισόγειο του 1ου ΕΠΑΛ υπάρχει μια έκθεση από μαθητικά έργα, από κάποιες από τις σημαντικές δράσεις του σχολείου. Αργότερα στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης, στο αμφιθέατρο το σχολείου, οι μαθητές παρουσίασαν στους γονείς τους 9 θεματικές ενότητες από τις εργασίες που έγιναν φέτος στο 1ο ΕΠΑΛ Δράμας. Φιλοδοξούμε του χρόνου, σε συνεργασία ίσως και με άλλα σχολεία της επαγγελματικής εκπαίδευσης να κάνουμε την εκδήλωση διήμερη ή τριήμερη”.
Ο κ. Σαλής, ως καθηγητής και διευθυντής του σχολείου δήλωσε ιδιαίτερα περήφανος για τη δουλειά που γίνεται στο σχολείο επισημαίνοντας «Καταφέραμε και δημιουργήσαμε μια πολύ ωραία ομάδα με εκπαιδευτικούς, οι οποίοι αγαπούν και πονούν το σχολείο. Δουλεύουν πολλές ώρες πέρα από το διδακτικό τους έργο. Έχουμε καταφέρει με την ομαδική δουλειά και με τη συνεργασία με πάρα πολλά παιδιά του σχολείου να συμμετέχουμε σε πολλούς διαγωνισμούς και να λαμβάνουμε διακρίσεις. Αναμένουμε διακρίσεις και στο τμήμα της Φυσικής με τον κ. Σαχινίδη που έχει υποβάλλει κάποια έργα. Περιμένουμε να πάρουμε διάκριση και στο διαγωνισμό του επιτραπέζιου παιχνιδιού. Πριν από λίγες ημέρες πήραμε τη διαπίστευση σαν eTwin school για το 2025 και το 2026. πριν από δυο μήνες πήραμε σαν σχολείο διαπίστευση στα προγράμματα erasmus. Είμαστε το μοναδικό σχολείο. Με τη δουλειά μας εξασφαλίσαμε να έχουμε τα επόμενα 3 χρόνια, επιπλέον χρηματοδότηση από τα προγράμματα erasmus και θα προσπαθήσουμε να μετακινούμε για πρακτική άσκηση τουλάχιστον 30 μαθητές κάθε χρόνο και άλλους 3ο καθηγητές κάθε χρόνο για επιμόρφωση και για παρατήρηση επιπλέον από τα προγράμματα τα οποία ήδη υλοποιούμε…».
Ο διευθυντής του Εργαστηριακού Κέντρου Δράμας, Γρηγόρης Υφαντίδης, τόνισε “Έχουμε μια συνεργασία με το 1ο ΕΠΑΛ Δράμας. Ο κόσμος μπορεί να δει έργα που γίνονται στα εργαστήρια και έργα και δράσεις που κάνει το 1ο ΕΠΑΛ Δράμας. Σκοπός μας είναι να έχουμε την καλύτερη μόρφωση και εκπαίδευση των μαθητών. Τα μαθήματα του εργαστηριακού κέντρου είναι θεωρητικά και εργαστηριακά. Υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός που βοηθά τους μαθητές να λειτουργήσουν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Υπάρχει άριστη συνεργασία με στόχο την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση των μαθητών σε συνεργασία με τα δυο ΕΠΑΛ. Πρόσφατα το Εργαστηριακό Κέντρο έχει προμηθευτεί νέο εξοπλισμό από το Υπουργείο Παιδείας. Κάποια από αυτά παρουσιάστηκαν και στην έκθεση μαθητικών έργων του 1ου ΕΠΑΛ. Όπως παρουσιάστηκαν και κατασκευές που έγιναν με τη χρήση αυτού του εξοπλισμού».
















