Πραγματοποιήθηκε στην Δράμα η Ημερίδα για την ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών

0
2178

Με συμμετοχή γιατρών από τα νοσοκομεία Δράμας, Σερρών, Ξάνθης, Καβάλας και Κομοτηνής

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, η ημερίδα που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και το Γεν. Νοσοκομείο Δράμας με τίτλο: «Η ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών από το νοσοκομειακό ιατρό». Η ημερίδα διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Δράμας και έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο της πόλης.

Η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπέιας, και καθηγήτρια Παθολογίας ΕΚΠΑ, κ. Ελένη Γιαμαρέλλου, μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ για τα θέματα της ημερίδας και ειδικότερα για το ζήτημα της μικροβιακής αντοχής, είπε ότι θα πρέπει να γίνεται ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών και ότι πολλές παθήσεις όπως για παράδειγμα το συνάχι δεν χρειάζονται αντιβιοτικά για να αντιμετωπιστούν.

Στην ανάγκη ορθολογικής χρήσης των αντιβιοτικών αναφέρθηκε ο ειδικός παθολόγος Ανδρέας Ξάνθης, σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα ότι υπάρχουν πλέον αντιβιοτικά νέας γενιάς για την αντιμετώπιση των μικροβίων ωστόσο αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως μια γραμμή εφεδρείας και εξήγησε επίσης (όπως και η κ.Γιαμαρέλου) ότι θα πρέπει να γίνεται ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών προκειμένου αυτά να είναι αποτελεσματικά.

Διαβάστε περισσότερα στο σημερινό φύλλο των “Χρονικών”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!