«Πράσινες Γωνιές» στον Δήμο Δράμας

-Οι πράσινες γωνιές που θα εγκατασταθούν εντός της πόλης είναι στην περιοχή της Ανάπλασης, στους Αμπελόκηπους, την 1η πλατεία, την Ταξιαρχία, την Νέα Κρώμνη και την περιοχή Ορτακινών -Θα έχουν ανταποδοτικό όφελος για τους δημότες εξηγεί στα «Χ» ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χρ. Κυριακίδης

0
16249

Την αποδοχή των όρων συμμετοχής στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για το έργο «Γωνίες Ανακύκλωσης στον Δήμο Δράμας»  αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας. Το πρώτο υποέργο που αφορά τη δημιουργία Γωνιών Ανακύκλωσης στον Δήμο Δράμας, είναι προϋπολογισμού 921.526 ευρώ ενώ το δεύτερο υποέργο που αφορά δράσεις ενημέρωσης – πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης στον Δήμο Δράμας είναι προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Χρήστος Κυριακίδης

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Δράμας, κ. Χρήστος Κυριακίδης, μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» είπε ότι η μελέτη του έργου έχει σχεδόν τελειώσει και ο Δήμος Δράμας είναι έτοιμος να καταθέσει πρόταση για τη χρηματοδότηση της από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Πρόκειται όπως είπε, για τη δημιουργία δέκα σημείων συλλογής (Πράσινες Γωνίες) που στοχεύουν στη συλλογή 6 επιμέρους ρευμάτων ανακυκλώσιμων υλικών, στο καθένα από αυτά, καθώς και στην ενημέρωση και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Όπως είπε ο κ. Κυριακίδης, οι Πράσινες Γωνίες θα δημιουργηθούν σε 6 σημεία πάρκων εντός της πόλης και οι υπόλοιπες, στις 4 μεγάλες κοινότητες του Δήμου Δράμας. Πιο συγκεκριμένα θα δημιουργηθούν Πράσινες Γωνίες, στην Ανάπλαση του χειμάρρου Καλλιφύτου, στους Αμπελόκηπους, στην περιοχή της 1ης πλατείας (περιοχή Ιερολοχιτών), στην Ταξιαρχία (ανεβαίνοντας μετά την γέφυρα Ζώνκε αριστερά), στην περιοχή του πάρκου Κομνηνών, στο πάρκο της περιοχής των Ορτακινών,  στη Χωριστή, στον Ξηροπόταμο, στον Καλό Αγρό και στην Καλλίφυτο. «Ουσιαστικά αυτό που θα επιτευχθεί με το έργο είναι ότι θα προσεγγίσουμε περισσότερο την ξεχωριστή συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών στην πηγή. Μία πρακτική που θα πρέπει να μπει στην ζωή μας. Όλα αυτά τα σημεία, θα είναι συνδεδεμένα ηλεκτρονικά και θα έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα. Όταν δηλαδή θα πετά ο δημότης ανακυκλώσιμα υλικά, θα παραλαμβάνει ένα κουπόνι προκειμένου να έχει κάποιο ανταποδοτικό όφελος. Το είδος του οποίου δεν το έχουμε αποφασίσει ακόμη».

Ο κύριος σκοπός της δημιουργίας του δικτύου των Γωνιών Ανακύκλωσης είναι η συμβολή στους στόχους για τη χωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών  συμπληρωματικά με το υπόλοιπο δίκτυο Διαλογής στην Πηγή,  διακριτών ρευμάτων ανακυκλώσιμων υλικών. Οι Γωνίες Ανακύκλωσης είναι σημεία συλλογής αποβλήτων πολύ μικρής κλίμακας με σαφές περίγραμμα. Σε αυτές γίνεται χωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών σε κατάλληλους περιέκτες με την κατάλληλη σήμανση. Οι αποδεκτές κατηγορίες αποβλήτων είναι: μέταλλα, χαρτί, πλαστικά, γυάλινη συσκευασία, σύνθετη συσκευασία, βρώσιμα έλαια και λίπη, και απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού μικρού μεγέθους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ