«Πράσινο φως» από τον Δήμο Δράμας για το εργασιακό πρωτάθλημα

15 ομάδες δήλωσαν ήδη συμμετοχή

0
3102

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας η διεξαγωγή του 1ου Εργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Δήμου Δράμας (ΕΠΚΑ) και ο κανονισμός διεξαγωγής του.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με την οποία όπως είπε η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κα Αναστασία Τόλιου Δάντζερα, προωθείται ο μαζικός αθλητισμός στην πόλη της Δράμας και ιδιαίτερα σε εργαζόμενους και μεγαλύτερους σε ηλικία αθλητές. Όπως έκανε μάλιστα γνωστό η Αντιδήμαρχος, το ενδιαφέρον για συμμετοχή στο Εργασιακό Πρωτάθλημα είναι μεγάλο και έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι στιγμής 15 ομάδες.
Η Οργανωτική Επιτροπή του ΕΠΚΑ θα είναι τριμελής και θα ορίζεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα αποτελείται από: Έναν εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής. Έναν εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης. Τον προϊστάμενο ή υπάλληλο της διεύθυνσης κοινωνικής προστασίας – παιδείας και πολιτισμού του Δήμου Δράμας ή τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Η Οργανωτική επιτροπή προκηρύσσει το πρωτάθλημα. Έχει την ευθύνη διοργάνωσης και διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Εγκρίνει την κατάσταση συμμετοχής των ομάδων. Η θητεία των μελών της οργανωτικής επιτροπής ακολουθεί την δημοτική περίοδο.
Σύμφωνα με τον κανονισμό του Εργασιακού πρωταθλήματος, δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν ομάδες που προέρχονται από όλους τους φορείς (Δήμος, Υπηρεσίες, Σώματα Ασφαλείας, Αγροτικοί σύλλογοι, Εμπορικοί σύλλογοι, Ιδιωτικές επιχειρήσεις, επαγγελματικοί κλάδοι, σύνδεσμοι, σωματεία κ.α.) που αναπτύσσονται στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.
Οι ομάδες θα πρέπει να αποτελούνται μόνο από αθλητές που εργάζονται με οποιαδήποτε σχέση με τον οικείο φορέα ή είναι μέλη των επαγγελματικών συλλόγων ή σωματείων. Κατ’ εξαίρεση, κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να δηλώσει και δυο αθλητές που δεν ανήκουν σε κανένα φορέα (π.χ. άνεργοι) ή που ανήκουν σε φορέα αλλά αυτός δεν δήλωσε συμμετοχή ή επίσης που δουλεύουν εκτός των ορίων του νομού Δράμας, αλλά είναι δημότες Δράμας και διαμένουν μόνιμα στο νομό Δράμας, και που δεν έχουν ενεργό δελτίο στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης την τρέχουσα χρονιά σε εθνική ή τοπική κατηγορία.
Οι προπονήσεις των ομάδων και οι αγώνες διεξάγονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Δράμας.
Για να εκδοθεί δελτίο αθλητή, που θα πάρει μέρος στο Εργασιακό Πρωτάθλημα πρέπει να τηρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις: Να μην έχει ο αθλητής ενεργό δελτίο στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης την τρέχουσα χρονιά σε εθνική ή τοπική κατηγορία. Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η κάθε ομάδα να έχει παίκτες με ενεργό δελτίο, με την υποσημείωση ότι θα έχουν κλείσει το 35ο έτος της ηλικίας τους και ότι σε κάθε παιχνίδι, η κάθε ομάδα μπορεί να χρησιμοποιεί μόνο μέχρι 1 από αυτούς. Να προσκομίσει θεωρημένη κάρτα υγείας αθλητή. Κάθε ομάδα θα υποχρεούται να δηλώσει τουλάχιστον δέκα αθλητές και το πολύ μέχρι είκοσι.
Το σύστημα διεξαγωγής θα ανακοινώνεται από την Οργανωτική Επιτροπή με την προκήρυξη του πρωταθλήματος και αναλόγως με τον αριθμό των ομάδων. Στόχος είναι να γίνουν 1 ή 2 όμιλοι, αναλόγως του αριθμού των ομάδων, να υπάρχουν play-off μεταξύ των 8 καλύτερων ομάδων (είτε των 8 πρώτων, σε περίπτωση 1 ομίλου είτε των 4 πρώτων από κάθε όμιλο, σε περίπτωση 2 ομίλων) και ο πρωταθλητής να προκύπτει από final four, όπου θα συμμετέχουν οι νικήτριες ομάδες των χιαστί ζευγαριών των 8 καλύτερων βαθμολογικά ομάδων. Σε περίπτωση ύπαρξης δύο ομίλων, αυτοί θα καταρτιστούν με κλήρωση. Οι αγώνες θα διεξάγονται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Κ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here