Πρέπει να ενισχυθεί με ιατρικό προσωπικό το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου

0
8155

– Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού για την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στα όριά του αποφάσισε ο τοπικός δήμος
– Καλύφθηκαν τα προβλήματα ελλείψεων προσωπικού στα ασθενοφόρα, λέει στα «Χ» ο Δήμαρχος κ. Αν. Καγιάογλου


Τη δωρεά σημαντικού ιατρικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Παρανεστίου αποφάσισε ο Δήμος Παρανεστίου προκειμένου να αξιοποιήσει το υλικό που απέκτησε από το πρόγραμμα smart med αλλά και να ενισχύσει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στα διοικητικά του όρια. H απόφαση λήφθηκε μέσω της συνεδρίασης του Νομικού Προσώπου, προχθές Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας για την κίνηση αυτή ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου, διευκρίνισε ότι πρόκειται για ιατρικό εξοπλισμό που διαθέτει ο δήμος και προμηθεύτηκε χωρίς κόστος από τη συμμετοχή του στο διασυνοριακό πρόγραμμα smart med, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία παρότι η υλοποίησή του συνέπεσε με την περίοδο της υγειονομικής κρίσης. Στο πλαίσιο του προγράμματος διεξήχθησαν εξετάσεις με κινητή μονάδα αλλά και στο Κέντρο Υγείας, με τη βοήθεια καρδιολόγου και άλλων ειδικοτήτων, για τους κατοίκους του δήμου, και όχι μόνο για όσους διαμένουν σε απομακρυσμένες κοινότητες.
Η δωρεά του ιατρικού εξοπλισμού που αποφάσισε ο δήμος, θα δοθεί στο Κέντρο Υγείας Παρανεστίου και αυτό θα χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό για την εξυπηρέτηση των δημοτών στα αγροτικά ιατρεία που υπάρχουν, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στο Παρανέστι, στην Ανδριανή, το Νικηφόρο και την Πλατανιά. “Προτεραιότητά μας από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε ήταν οι τομείς της Παιδείας και της Υγείας, προκειμένου να διευκολύνουμε τους δημότες μας, που οι περισσότεροι είναι μεγάλης ηλικίας” εξήγησε ο Δήμαρχος Παρανεστίου.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι πρόθεση του δήμου είναι να συνεχιστούν προγράμματα όπως αυτό του smart med, εφόσον εξασφαλιστεί χρηματοδότηση, μετά και από παρότρυνση του Κέντρου Υγείας Παρανεστίου, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει όλες τις ειδικότητες που διέθετε στο παρελθόν λόγω αναστολών ή αποσπάσεων του υγειονομικού προσωπικού. “Αυτή τη στιγμή για παράδειγμα, φαίνεται να υπάρχει μικροβιολόγος στο Κέντρο Υγείας Παρανεστίου, παρότι λείπει από τη θέση του. Χρειάζεται να υπάρχει πραγματική πληρότητα. Θέλουμε να ακούσουν τη φωνή μας, γιατί είμαστε μακριά από τη Δράμα και απομακρυσμένη περιοχή. Στο Κέντρο Υγείας, πέρα από τους κατοίκους του Δήμου Παρανεστίου, εξυπηρετούνται ακόμη και κάτοικοι χωριών της Ξάνθης, που βρίσκονται κοντά στο Παρανέστι, όπως η Πασχαλιά, ο Δαφνώνας κ.λπ.” αναφέρει χαρακτηριστικά στα «Χ» ο Δήμαρχος Παρανεστίου.
Θα πρέπει πάντως να επισημανθεί ότι τουλάχιστον τα προβλήματα με την έλλειψη προσωπικού στα ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας Παρανεστίου, πλέον αμβλύνθηκαν, αφού πρόσφατα προστέθηκαν άλλοι δυο εργαζόμενοι και πλέον εργάζονται τρία άτομα τα οποία φαίνεται ότι μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ