Προχωρά η διαδικασία για τους φετινούς Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου

0
1615

Με τη στήριξη πλήθους εθελοντικών οργανώσεων και μεμονωμένων εθελοντών που ανέρχονται στους 450 περίπου

Προχωρά η διαδικασία για την τέλεση των φετινών Αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου, με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Παρανεστίου για την έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τη συνδιοργάνωση των «Αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου 2021».
Ο Δήμος Παρανεστίου και η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. – Π.Ε. Δράμας πρόκειται να διοργανώσουν για 15η συνεχόμενη χρονιά τους Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου – Virgin Forest Trail. Τη διοργάνωση υποστηρίζουν ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και το Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Παρανεστίου, καθώς και πλήθος εθελοντικών οργανώσεων και μεμονωμένων εθελοντών που ανέρχονται περίπου στους 450.
Πρόκειται για αγώνες ορεινού τρεξίματος, οι οποίοι αποτελούν διεθνώς μία δυναμικά ανερχόμενη μορφή ψυχαγωγίας και αθλητισμού. Αναλυτικά και με την επιφύλαξη των μέτρων που θα ανακοινωθούν εκείνη την περίοδο λόγω της πανδημίας θα διοργανωθούν οι παρακάτω αγώνες:
-Υπερμαραθώνιος Αγώνας Παρθένου Δάσους Παρανεστίου ή Virgin Forest Ultra Trail (V.F.U.T) 162,651 χιλιομέτρων: αγώνισμα διάσχισης ορεινών μονοπατιών 162 περίπου χιλιομέτρων, με θετική υψομετρική διαφορά 6.889 μέτρων. Απευθύνεται σε αθλητές με μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους αγώνες, με άριστη υγεία, πολύ καλή φυσική κατάσταση και ψυχικό σθένος. Ο αγώνας αποτελεί πρόκριμα με 6 πόντους στον πίνακα αξιολόγησης ΙΤRΑ (International Trail Race Assosiation).
Ημερομηνία τέλεσης 8-9 Οκτωβρίου 2021.
-Υπερμαραθώνιος Αγώνας Natura Trail Race (N.T.R) 110,695 χιλιομέτρων: Aγώνισμα διάσχισης μέρους της ορεινής διαδρομής του αγώνα των 160 χιλιομέτρων, μήκους 110 περίπου χιλιομέτρων και 4.675 μέτρων θετικής υψομετρικής διαφοράς, που απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς. Ο αγώνας αποτελεί πρόκριμα με 5 πόντους στον πίνακα αξιολόγησης ITRA. Ημερομηνία τέλεσης 9-10 Οκτωβρίου 2021.
-Μαραθώνιος Αγώνας Παρανέστιο Μονοπάτι (Paranesti Path) 46,297 χιλιομέτρων: Αποτελεί τμήμα της διαδρομής των Υπερμαραθωνίων, μήκους 46 περίπου χιλιομέτρων και 1.930 μέτρων θετικής υψομετρικής διαφοράς. Ο αγώνας αποτελεί πρόκριμα με 2 πόντους στον πίνακα αξιολόγησης ΙΤRΑ.
Ημερομηνία τέλεσης 9 Οκτωβρίου 2021.
-Λαϊκός Αγώνας Νέστος (Nestos Trail): Aγώνισμα διάσχισης μέρους του πανέμορφου παραποτάμιου μονοπατιού του Νέστου, μήκους 10 χιλιομέτρων χωρίς αξιόλογη υψομετρική διαφορά και απευθύνεται σε λιγότερο έμπειρους και αρχάριους δρομείς.
Ημερομηνία τέλεσης 10 Οκτωβρίου 2021.
-Άλκιμοι Παίδες (A.P): Aγώνισμα δρόμου περίπου 2.500 μέτρων που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 14-17 χρονών και 1200 μέτρων που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10-13 χρόνων.
Ημερομηνία τέλεσης 10 Οκτωβρίου 2021.
-Αγώνας για Άτομα με Ειδικές Ικανότητες (Special VFT): αγώνας δρόμου έως 800 μέτρα που απευθύνονται σε άτομα με ειδικές ικανότητες.
Ημερομηνία τέλεσης 10 Οκτωβρίου 2021.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ