Προχωρά η διαδικασία του νέου Παιδικού Σταθμού

0
6625

Θα κατασκευαστεί στην οδό Χελμού και έχει ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με προϋπολογισμό 1,2 εκατ. ευρώ

Για την αποδοχή των όρων και προϋποθέσεων έγκρισης του επενδυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την κατασκευή νέου παιδικού σταθμού στον Δήμο Δράμας επί της οδού Χελμού, καλείται να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο της Δράμας, μεθαύριο Τετάρτη.
Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προς τον Δήμο Δράμας και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών. Το ποσό του επενδυτικού τοκοχρεολυτικού δανείου στον Δήμο Δράμας είναι 1.231.295,66 ευρώ.
Το έργο αφορά την κατασκευή νέου παιδικού σταθμού στο Δήμο Δράμας για τη στέγαση (ουσιαστικά την μετεγκατάσταση) των Β’ και Ε’ εν ενέργεια Παιδικών Σταθμών, οι οποίοι δεν πληρούν τις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών. Το έργο περιλαμβάνει και την προμήθεια και εγκατάσταση του αναγκαίου εξοπλισμού για τη λειτουργία του σταθμού.
Τον Νοέμβριο του 2020, είχε υπογραφεί από τον τότε Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο η ένταξή του έργου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με χρηματοδότηση 1,2 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.
Όπως έχει εξηγήσει σε προηγούμενη δήλωσή του στα «Χ» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Καψημάλης, το έργο του νέου Παιδικού Σταθμού αποτελείται από δυο υποέργα και συγκεκριμένα το κατασκευαστικό μέρος (δηλαδή το κτηριακό) ύψους 1.100.000 ευρώ και το μέρος που αφορά τον εξοπλισμό του νέου παιδικού σταθμού ύψους 131.295,66 ευρώ.Το οικόπεδο στο οποίο ο Δήμος σκοπεύει να κατασκευάσει τον νέο παιδικό σταθμό είναι εμβαδού 5516 τ.μ. Ο χώρος θα διαθέτει τέσσερις αίθουσες για νήπια, γραφείο διεύθυνσης, χώρο πολλαπλών χρήσεων, χώρους προσωπικού, παρασκευαστήριο, WC νηπίων, WC ΑμεΑ, αποθηκευτικούς χώρους όπως επίσης και τον περιβάλλοντα χώρο.
Η μελέτη του νέου παιδικού σταθμού εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας και η μελέτη της προμήθειας εξοπλισμού συντάχθηκε με σκοπό να καλύπτει την εύρυθμη λειτουργία του όπως έχει ήδη κάνει γνωστό ο Δήμος Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!