Προχωρά η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου

0
1534

Υπογράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η συμφωνία «Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων Γενικού Νοσοκομείου Π.Ε. Δράμας»

Πρόκειται για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών χώρων του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας. Με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, θα αναβαθμισθούν σε κατηγορία ενεργειακής απόδοσης οι εγκαταστάσεις του με ότι αυτό σημαίνει για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου. Το έργο εκτιμάται ότι είναι σημαντικό για τον νομό, ειδικότερα σε ότι αφορά την παροχή υπηρεσιών υγείας σε δευτεροβάθμιο επίπεδο. Όπως έχει αναφερθεί και σε πρόσφατες δηλώσεις αρμοδίων φορέων, οι υπηρεσίες προς τους κατοίκους της περιοχής μας και όχι μόνο (καθώς το Νοσοκομείο δεν εξυπηρετεί μόνο κατοίκους της Δράμας) θα αναβαθμιστούν σημαντικά.
Το προτεινόμενο έργο είναι στο πλαίσιο των στόχων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Α.Μ.Θ. και συγκεκριμένα στον «Θεματικό στόχο: Υποστήριξη της μετάβασης σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς» και στην «Επενδυτική Προτεραιότητα: Στήριξη της ενεργειακής απόδοσης, της έξυπνης διαχείρισης ενέργειας και της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις δημόσιες υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των δημοσίων κτηρίων, και στον τομέα της στέγασης».
Ο προυπολογισμόςς για την εκτέλεση της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Νοσοομείου της Δράμας, είναι της τάξης των πέντε εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ.
Το συνολικό εμβαδόν δόμησης στα κτίρια όπου θα προχωρήσουν τα έργα είναι σχεδόν 23.460,37 μ2 και η ωφέλιμη θερμαινόμενη επιφάνεια είναι 21.790,37 μ2.
Στο πλαίσιο της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Νοσοκομείου θα γίνει: Αντικατάσταση Κουφωμάτων. Εφαρμογή συστήματος θερμομόνωσης στο κτιριακό κέλυφος. Ηλεκτρομηχανολογικές Εργασίες. Αντικατάσταση ψυκτικών συγκροτημάτων παραγωγής ψυχρού νερού. Αντικατάσταση πύργων ψύξεως νερού με νέους. Αντικατάσταση λεβήτων με νέους. Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με νέα τύπου Led. Τοποθέτηση αισθητήρων αυτόματης ζεύξης φυσικού – τεχνητού φωτισμού και ελέγχου παρουσίας. Εγκατάσταση πλήρους συστήματος επιτήρησης κτιρίου (BMS) τριών λειτουργικών επιπέδων 1200 σημείων. Αντικατάσταση θερμαντήρων νερού (μπόιλερ). Αντικατάσταση κυκλοφορητών νερού. Αντικατάσταση, στις ζώνες των χειρουργείων και των μονάδων εντατικής θεραπείας του συστήματος θέρμανσης – ψύξης – κλιματισμού με νέο.
Στη συνέχεια, και αφού η τεχνική προετοιμασία του έργου της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Νοσοκομείου, θα έχει εκπονηθεί, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα προχωρήσει στη σύνταξη του φακέλου του έργου, και στην ένταξή του στο Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα της Περιφέρειας (ΕΣΠΑ 2014 -2020) προκειμένου να ολοκληρωθεί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ