Προχωρά η Ενεργειακή Αναβάθμιση του Θεραπευτηρίου της Δράμας

0
1729

Η μείωση του ετήσιου κόστους λειτουργίας του εκτιμάται στις 50.000 ευρώ.

Εγκρίθηκε τις προηγούμενες ημέρες από το Περιφερειακό Συμβούλιο το σχέδιο και η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που αφορά την υλοποίηση της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Δράμας που βρίσκεται επί της οδού Διογένους.

Το έργο αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του Παραρτήματος Χρόνιων Παθήσεων Δράμας από κατηγορία ενεργειακής απόδοσης Δ σε Β. Πρόκειται για το κτίριο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Α.Μ.Θ. που εξυπηρετεί τις ανάγκες του «Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Δράμας».
Σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το ίδρυμα έχει κατασκευαστεί σε οικόπεδο το οποίο βρίσκεται εντός των ορίων της πολεοδομικής ενότητας Δράμας όπως προέκυψε μετά από τροποποίηση και τοπική επέκταση του ρυμοτομικού σχεδίου, έχει εμβαδόν 5.900 τ.μ. περίπου και είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Επίσης στις 15/02/1977 αναγνωρίσθηκε η παραπάνω έκταση ως “Γηροκομείο” και εξασφαλίσθηκε η πρόσβαση σε αυτήν προβλέποντας δρόμους περιμετρικά του οικοπέδου. Πρόκειται για διώροφο κτίριο με υπόγειο, που αποτελείται συγκεκριμένα από υπόγειο εμβαδού 708 τ.μ., ισόγειο εμβαδού 822 τ.μ., όροφο εμβαδού 895 τ.μ. και στέγη εμβαδού οριζόντιας προβολής 895 τ.μ.
Το αποτέλεσμα της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Δράμας θα είναι η μείωση του κόστους λειτουργίας του κατά 50.000 ευρώ ετησίως διότι θα μειωθεί η ετήσια κατανάλωση της πρωτογενούς ενέργειας για τη λειτουργία του. Εκτός όμως από την εξοικονόμηση ενέργειας επιτυγχάνεται και η προστασία του περιβάλλοντος.
Ο κοινωνικός ρόλος του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Δράμας, ιδιαίτερα τη δύσκολη χρονική περίοδο οικονομικής κρίσης που διανύουμε, καθιστά αναγκαία την αναβάθμιση του κτιρίου του με το έργο που προαναφέρθηκε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της Ενεργειακής Αναβάθμισης θα γίνει: Αντικατάσταση των παλιών κουφωμάτων με καινούργια αλουμινίου με ηλεκτροστατική βαφή, με θερμοδιακοπή και με διπλούς θερμομονωτικούς – ηχομονωτικούς – ανακλαστικούς, διπλής επικολλήσεως ενεργειακούς υαλοπίνακες συνολικού πάχους 22 mm. Eπίσης, θα γίνει κατασκευή εξωτερικού κελύφους με τοποθέτηση θερμομόνωσης πάχους 10 cm (πλάκες από αφρώδη εξηλασμένη πολυστερίνη) και έγχρωμο επίχρισμα. Θερμομόνωση της πλάκας του δώματος, με πλάκες μονωτικού υλικού πάχους 10 cm, από αφρώδη εξηλασμένη πολυστερίνη. Ενεργειακή αναβάθμιση του υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης όπως επίσης και αντικατάσταση των υπαρχόντων φωτιστικών σωμάτων με φωτιστικά σώματα τύπου led.
Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση της προγραμματικής σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των εξακοσίων δέκα χιλιάδων ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!