Προχωρά η νέα σύνδεση

0
7581

Στο στάδιο των απαλλοτριώσεων εισέρχεται το έργο της κατασκευής του νέου άξονα Δράμας – Καβάλας.

Στο στάδιο των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων εισέρχεται το έργο κατασκευής του νέου οδικού άξονα Δράμας – Καβάλας στον Κάθετο Άξονα 61 και συγκεκριμένα το τμήμα «Δράμας -Καβάλας» μήκους 28,7 χλμ.
Με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ την προηγούμενη εβδομάδα, προβλέπεται μεταξύ άλλων και η υπαγωγή στο άρθρο περί αναγκαστικών απαλλοτριώσεων, των εκτάσεων που αφορούν στον Κάθετο Άξονα 61 και συγκεκριμένα το τμήμα «Δράμας -Καβάλας» μήκους 28,7 χλμ. Με την εν λόγω απόφαση παρέχεται εξουσιοδότηση στα αρμόδια όργανα, για την κήρυξη απαλλοτριώσεων.
Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων, για τον οδικό άξονα Δράμας – Καβάλας, δηλαδή του τμήματος «Δράμα – Κόμβος Σταυρού» (του οδικού τμήματος 61.5 «Δράμα – Καβάλα»), του Κάθετου Άξονα 61 «Σέρρες – Καβάλα», λήφθηκε στα τέλη Ιανουαρίου του 2019. Ο νέος άξονας θα έχει πλάτος 17 μέτρα, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και στο πλαίσιο της κατασκευής του, προβλέπονται τρεις ανισόπεδοι κόμβοι, στη Χωριστή, το Δοξάτο και τις Κρηνίδες, όπως και ο ημικόμβος του Σταυρού.
Την έναρξη της κατασκευής του έργου ανακοίνωσε τον Μάρτιο του 2019 από την Δράμα, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος γνωστοποιώντας την απόφαση της Περιφέρειας για την χρηματοδότηση και άρα την έναρξη κατασκευής των έργων που αφορούν στην διαδρομή του νέου άξονα Δράμας – Καβάλας.
Σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο του 2019, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, «ο νέος άξονας έχει άμεση σχέση και με τα έργα της νέας ανατολικής εισόδου της Δράμας (από την Καβάλα) ύψους 19 εκ. € σε ένα μήκος διαδρομής 1.260μ. Οι παρεμβάσεις της νέας ανατολικής εισόδου θα πραγματοποιηθούν από τον Αίμο μέχρι τον κόμβο του ξενοδοχείου «Κούρος». Στο πλαίσιο αυτών των έργων θα καταργηθούν πλήρως τα φανάρια και ταυτόχρονα έχει προβλεφθεί από τις δυο πλευρές του έργου να υπάρχουν παράλληλοι δρόμοι εξυπηρέτησης όλων των επιχειρήσεων και των κατοικιών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!