Προχωρά ο σχεδιασμός για τις αναπλάσεις από πλατεία Ελευθερίας μέχρι Δημοτικό Κήπο

0
718

– Πρόταση για χρηματοδότηση των αναπλάσεων σε Δημοτικό Κήπο, πλατεία Ελευθερίας και οδό Εθν. Αμύνης ετοιμάζεται να καταθέσει ο δήμος μέχρι τέλος Ιουλίου
– Η μελέτη του έργου έγινε με δωρεά της Raycap προς τον Δήμο Δράμας


 

Μέχρι τέλη Ιουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες των ΧΡΟΝΙΚΩΝ της Δράμας, εκτιμάται θα κατατεθεί από τον Δήμο Δράμας η πρόταση για χρηματοδότηση του ολοκληρωμένου προγράμματος ανάπλασης κοινοχρήστων χώρων τού κέντρου της πόλης τής Δράμας, που περιλαμβάνει αναπλάσεις στην πλατεία Ελευθερίας, στην οδό Εθνικής Αμύνης και στον Δημοτικό Κήπο της Δράμας.
Η μελέτη του έργου που έγινε με δωρεά της Raycap προς τον Δήμο Δράμας, περιλαμβάνει τρία τμήματα ως υποέργα τα οποία θα έχουν αυτοτέλεια, με ανεξάρτητο προϋπολογισμό το κάθε ένα από αυτά. Τα τρία τμήματα – υποέργα που θα μελετηθούν αυτοτελώς και θα περιλαμβάνονται στο ενιαίο έργο με τίτλο «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπλασης κοινοχρήστων χώρων του κέντρου της πόλης της Δράμας» είναι τα εξής:
Υποέργο 1. Ανάπλαση πλατείας Ελευθερίας
Υποέργο 2. Ανάπλαση Δημοτικού Κήπου Δράμας
Υποέργο 3. Ανάπλαση οδού Εθνικής Αμύνης από την πλατεία Ελευθερίας μέχρι την οδό Πατριάρχου Διονυσίου. Σε αυτό το υποέργο θα περιλαμβάνονται κοινόχρηστοι χώροι ανάμεσα στην κεντρική πλατεία και τον Δημοτικό Κήπο.

Η μελέτη του έργου πυρήνα που χρηματοδοτεί η Raycap και αλλάζει το κέντρο της πόλης παρουσιάστηκε από την ομάδα των μελετητών στις 17 Μαΐου, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Δράμας, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για τη νέα Προγραμματική Περίοδο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Σχετικά με το θέμα αυτό ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος έχει δηλώσει ότι: “Οι παρεμβάσεις που προβλέπει η μελέτη αλλάζουν την μορφή τόσο της πλατείας Ελευθερίας όσο της οδού Εθνικής Αμύνης και του Δημοτικού Κήπου. Αύξηση του πρασίνου, λιγότερος χώρος για την κίνηση των οχημάτων, περισσότερη προσβασιμότητα για όλους, σχεδιασμός για λιγότερη ρύπανση και δημιουργία ενός χαρακτηριστικού θόλου στην πλατεία Ελευθερίας, είναι κάποιες από τις παρεμβάσεις που προβλέπονται στη μελέτη. Το masterplan παρουσίαστηκε από κοινού με τον διεθνούς φήμης πολυβραβευμένο αρχιτεκτονικό οίκος «FOSTERS», με έδρα το Λονδίνο, που έχει βάλει την υπογραφή του σε εκατοντάδες εμβληματικά έργα σε όλο τον κόσμο. Μερικά εξ αυτών ο Εθνικός βοτανικός κήπος της Ουαλίας, το στάδιο Wembley, το Γερμανικό Κοινοβούλιο μέχρι και το Διεθνές αεροδρόμιο του Hong – Kong και το βραβευμένο Ελληνικό γραφείο αρχιτεκτονικής τοπίου Παγκάλου & Συνεργάτες. Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων στον κύριο Αποστολίδη, ιδιοκτήτη της Δραμινής εταιρείας «RAYCAP», για την συνεργασία που ξεκίνησε το 2015 όταν αναλάβαμε τα ηνία του Δήμου Δράμας, ο οποίος μοιράζεται μαζί μας το όραμα για την πλήρη μεταμόρφωση του αστικού τοπίου της Δράμας και μας προσφέρει ευγενικά την χρηματοδότηση και αυτού του τόσο σπουδαίου masterplan για την εκπόνηση του οποίου επέλεξε ένα παγκοσμίου φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο και το καλύτερο ελληνικό γραφείο αρχιτεκτονικής τοπίου στη χώρα μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!