Προκρίνεται συνεργασία Μέτιου – Σιμιτσή σε επίπεδο προγραμματικών θέσεων

Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου εξελέγη ο δραμινός Χρ. Παπαθεοδώρου

0
2677

Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι στην Κομοτηνή το Περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προκειμένου να εκλέξει το νέο προεδρείο του οργάνου και των επιτροπών. Νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΑΜΘ εξελέγη ο δραμινός κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου που προτάθηκε από την Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση και αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης που προτάθηκε από την “Περιφερειακή Σύνθεση”.

Σήμερα Δευτέρα αναμένεται η ανακοίνωση των Χωρικών και ενδεχομένως των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Οι πολιτικές παρεμβάσεις που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα από το ΚΙΝΑΛ αλλάζουν τον αρχικό σχεδιασμό σύμφωνα με τον οποίο, Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας θα οριζόταν ο κ. Κ. Σιμιτσής. Η συνεργασία της παράταξης Σιμιτσή με την παράταξη Μέτιου θα προχωρήσει μεν αλλά με άλλη μορφή από αυτή που σχεδιαζόταν αρχικά και δεν θα υπάρξει Σύμπραξη μεταξύ των δύο παρατάξεων. Ωστόσο θα γίνει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από το ρεπορτάζ των ΧΡΟΝΙΚΩΝ, συνεργασία σε επίπεδο προγραμματικών θέσεων μεταξύ των δυο παρατάξεων και αναμένεται να ορισθεί ο κ. Σιμιτσής ως Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης ενώ δεν αποκλείεται η αξιοποίηση του δραμινού κ. Γιώργου Ζιμπίδη από την ίδια παράταξη. Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δράμας αναμένεται να είναι ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος τουλάχιστον για το πρώτο μισό της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου. Επίσης Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας αναμένεται να είναι ο κ. Αντωνιάδης.
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι συζητήσεις της παράταξης του Χρήστου Μέτιου και με άλλους Περιφερειακούς Συμβούλους πέραν της παράταξης Σιμιτσή, όπως και με την παράταξη του Ανδρέα Καραγιώργη επιδιώκοντας να διευρυνθούν ακόμη περισσότερο οι συνεργασίες της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης, σε επίπεδο προγραμματικών συμφωνιών.
Παρότι πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο σημαίνει ότι θα πρέπει να εξασφαλιστούν 26 από τις 51 έδρες συνολικά, ο συγκεκριμένος αριθμός δεν είναι όπως έχουμε ξαναγράψει και αυτοσκοπός της παράταξης Μέτιου, όπως προκύπτει από τις τελευταίες πληροφορίες. Αυτό διότι ούτως ή άλλως η δυνατότητα λήψης αποφάσεων στην περιφέρεια για την πλειοψηφούσα παράταξη (μέσω των επιτροπών) διασφαλίζεται, μετά και τις πρόσφατες αλλαγές που αποφάσισε η νέα κυβέρνηση της ΝΔ, για τον τρόπο λειτουργίας των Δήμων και των Περιφερειών.
Οι αντιδράσεις πάντως για την συνεργασία μεταξύ Μέτιου και Σιμιτσή συνεχίζονται κυρίως σε επίπεδο πολιτικής οργάνωσης της ΝΔ στην Καβάλα με στελέχη του κόμματος να εκφράζουν την απορία πώς ήταν δυνατόν να υπάρξει συνεργασία μεταξύ Μέτιου και Σιμιτσή αλλά αυτό δεν μπόρεσε να γίνει με την παράταξη του κ. Τοψίδη που προέρχεται από τον ίδιο πολιτικό χώρο με τον κ. Μέτιο. Όπως λένε στελέχη από το περιβάλλον του κ. Μέτιου αυτές οι αντιδράσεις ενδεχομένως να συνεχιστούν αλλά δεν αγγίζουν τον σχεδιασμό της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης, διευκρινίζοντας ότι πολλοί από αυτούς που σήμερα διαμαρτύρονται είχαν στηρίξει ανοιχτά προεκλογικά την υποψηφιότητα του κ. Τοψίδη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ