Πρόωρες εκλογές ζήτησε ο Πρωθυπουργός

ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟΝ ΠτΔ - ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΒΟΥΛΗ

0
1054

Επισημοποιήθηκε η διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας της 7ης Ιουλίου, μετά και την  επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Ο κ. Τσίπρας ζήτησε την προκήρυξη εκλογών και είπε ότι μετά τις ευρωεκλογές διαμορφώθηκε κλίμα παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, πράγμα που ενδεχομένως να εγκυμονεί κινδύνους για την πορεία της οικονομίας. Επεσήμανε δε απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας “Με βάση αυτά τα δεδομένα και έχοντας πλήρη την αίσθηση αυτής της ευθύνης, σας ζητώ όπως διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθούν εθνικές εκλογές, όπως προβλέπει το Σύνταγμα – και την ανανέωση της λαϊκής εντολής».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε «Κύριε πρωθυπουργέ, αποδέχομαι την πρόταση της κυβέρνησης σύμφωνα με το άρθρο 41 παράγραφος 2 του Συντάγματος, όπως έχει παγίως ερμηνευθεί και εφαρμοστεί σύμφωνα με την κοινοβουλευτική μας παράδοση και την αντίστοιχη πρακτική».
Το Προεδρικό Διάταγμα για την διεξαγωγή των εκλογών θυροκολλείται στην Βουλή κατά την πρακτική που ακολουθείται και έτσι με τον τρόπο αυτό ανοίγει και επισήμως η προεκλογική περίοδος.
Χθες το απόγευμα πάντως ο κ. Τσίπρας και μετά την προηγηθείσα συνάντηση με τον κ. Παυλόπουλο παρουσίασε και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο του Μεγάρου Μουσικής. Γεγονός που καταδεικνύει και τον ελάχιστο χρόνο που απομένει, για την προεκλογική προσπάθεια τόσο του κυβερνώντος κόμματος όσο και για των υπολοίπων τα οποία θα διεκδικήσουν την ψήφο του εκλογικού σώματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ