Προσέφυγαν στην Εισαγγελία οι θιγόμενοι της οδού Σκρά

0
4737

Θέτουν θέμα νομιμότητας των παρεμβάσεων του Δήμου Δράμας

Επισκεφθηκαν την εισαγγελία της Δράμας προχθές για δεύτερη φορά, οι θιγόμενοι από τις παρεμβάσεις του Δήμου Δράμας, καταστηματάρχες της οδού Σκρά και της περιοχής πέριξ της διασταύρωσης της Σκρα με την οδό Βεργίνας όπως έλεγαν χθες ορισμένοι εκ αυτών μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ.

Θυμίζουμε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε από την τοποθέτηση πλαστικών πασάλων στην διασταύρωση και τον διαχωρισμό της σε τρείς λωρίδες κυκλοφορίας. Η παρέμβαση του Δήμου Δράμας δεν επιτρέπει πλέον την στάση και πολύ περισσότερο την στάθμευση οχημάτων στην διασταύρωση με αποτέλεσμα η καταναλωτική κίνηση να έχει μειωθεί αισθητά φέροντάς τους σε απόγνωση.
Όπως λένε οι καταστηματάρχες “Εδώ και δυο μήνες από τον Σεπτέμβριο, προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα που μας δημιουργεί η αυθαίρετη παρέμβαση του Δήμου Δράμας στην διασταύρωση των οδών Σκρά και Βεργίνας και η δημιουργία δυο νησίδων με την πρόφαση της ρύθμισης της κυκλοφορίας και της παράνομης στάθμευσης στην περιοχή”.
Οι καταστηματάρχες επισημαίνουν επίσης ότι “Προσφύγαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου οι εκπρόσωποι του 70% των δραμινών αποδοκίμασαν την εν λόγω παρέμβαση και πρότειναν συγκεκριμένες λύσεις, αφού επιβεβαιώθηκε ότι η δήθεν ρύθμιση περισσότερα προβλήματα δημιουργεί και κανένα δεν λύνει. Ακόμη και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης συντάχθηκαν με το αίτημά μας για διαφορετική αντιμετώπιση του προβλήματος παράνομης στάθμευσης αλλά επιθυμούμε η ρύθμιση της κυκλοφορίας να γίνει με τρόπο που να μην καταστρέφονται οι επιχειρήσεις μας.
Δυστυχώς ο κ. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο κ. Δήμαρχος παρότι είχε καταδειχθεί η βούληση των περισσοτέρων να προχωρήσουν σε ουσιαστική λύση του προβλήματος δεν έθεσαν το θέμα σε ψηφοφορία και δεν λήφθηκε απόφαση.
Επειδή, όπως λένε οι καταστηματάρχες, κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο προέκυψε και πρόβλημα νομιμότητας της εν λόγω παρέμβασης, επειδή οι ρυθμίσεις είναι αντίθετες με τις προβλεπόμενες στην κυκλοφοριακή μελέτη που ισχύει σήμερα, με έγγραφό μας ζητήσαμε να μας γίνει γνωστό αν είναι νόμιμη η κυκλοφορία από την οδό Εμμ. Παπά προς την οδό Βεργίνας μέσω της οδού Σκρα. Δυστυχώς δεν πήραμε καμία απάντηση. Αυτό μας ανάγκασε να προσφύγουμε στην Εισαγγελία Δράμας, η οποία διέταξε την διερεύνηση της καταγγελίας μας.
Σήμερα δυο μήνες μετά και ενώ οι εν λόγω παρεμβάσεις έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην περιοχή και έχουν δυσκολέψει και περιορίσει την κίνηση πεζών και οχημάτων, κάτι που μας θίγει ως κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής ο Δήμος της Δράμας αδρανεί, επειδή δυσκολεύεται να αναγνωρίσει ότι η απόφαση του να προχωρήσει στη συγκεκριμένη παρέμβαση ήταν λανθασμένη. Δεν προχωρά ούτε σε ολοκλήρωση της παρέμβασης, ούτε σε ακύρωσή της, ούτε σε νόμιμη προσαρμογή της. Επιλέγει να μας ταλαιπωρεί και να μας ζημιώνει οικονομικά και επαγγελματικά.
Λυπούμαστε πολύ, όμως διαπιστώνουμε ότι η Δημοτική Αρχή όχι απλά δεν σέβεται τους Δημότες αλλά δεν σέβεται ούτε την ίδια της την υπόσταση.
Πιστεύουμε πλέον ότι σκόπιμα στρέφεται εναντίον των κατοίκων και των καταστηματαρχών της περιοχής, γιατί κανένας εγωισμός και καμία αλαζονεία της εξουσίας δεν δικαιολογεί μια τέτοια συμπεριφορά”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ