Προσεύχονται σε κάθε βροχή

0
1956

– Με τον φόβο νέων κατολισθήσεων ζουν οι κάτοικοι της 19ης Μαΐου στο ύψος του πλακοσκεπούς αγωγού
– Β. Βαγενά στα «Χ»: «Δεν έγινε τοίχος αντιστήριξης, όπως είπε η επιτροπή ετοιμόρροπων τον Δεκέμβριο»
– Εύη Αθανασιάδου: «Η Κοινότητα Δράμας δεν έχει λάβει εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας για το ποσό που απαιτείται και την υπόδειξη του φορέα που θα αναλάβει τη μελέτη»


 

Με τον φόβο νέων κατολισθήσεων και ίσως χειρότερων καταστάσεων ζουν οι κάτοικοι της οδού 19ης Μαΐου, στο ύψος του πλακοσκεπούς αγωγού, αφού, όπως λένε, δεν είχαν καμία ενημέρωση από τον Δήμο Δράμας για τα έργα αποκατάστασης και ο ενισχυμένος φράκτης που εγκατέστησε πρόσφατα ο Δήμος Δράμας δεν προσφέρει, όπως εκτιμούν, λύση στο πρόβλημα.
Παράλληλα, επισημαίνουν ότι τον Δεκέμβριο του 2021, αμέσως μετά τις κατολισθήσεις, πραγματοποιήθηκε στον χώρο αυτό εκτίμηση της κατάστασης από την επιτροπή επικινδύνως ετοιμόρροπων. Όπως τονίζει στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η κα Βούλα Βαγενά, κάτοικος της περιοχής, η επιτροπή, με έγγραφό της προς τον Δήμο Δράμας και προς τους κατοίκους, ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνει μέσα σε τρεις μήνες ένας τοίχος αντιστήριξης, για να προστατευτούν τα σπίτια που κινδυνεύουν λόγω της κατολίσθησης του πρανούς αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει μέχρι τώρα, παρότι το τρίμηνο παρέρχεται. Το μόνο που έγινε είναι η εγκατάσταση του νέου βελτιωμένου φράχτη, ο οποίος όμως δεν είναι λύση όπως αναφέρει η ίδια.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο Δήμος Δράμας, τον Δεκέμβριο του 2021, αποφάσισε να προχωρήσει σε μελέτη για την αποκατάσταση του προβλήματος. Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας είπε ότι «Θα πρέπει να γίνει μελέτη, μέσω ειδικού μελετητικού γραφείου, προκειμένου να στηριχθεί μια για πάντα και με ασφάλεια το πρανές και να μην καταρρεύσουν οι κατοικίες που υπάρχουν επάνω από το σημείο των καταπτώσεων. Να γίνει ένα έργο το οποίο αφενός μεν δεν θα διαταράξει την υφιστάμενη κατάσταση αλλά θα ενισχύσει την ασφάλεια ώστε να μην πέσουν τα σπίτια που κινδυνεύουν (κάτι που αποτελεί πρώτιστη ανάγκη) αλλά και για να μην υπάρξει κατάπτωση βράχων επί της 19ης Μαΐου που είναι δημοτική οδός, από την οποία περνούν πεζοί και οχήματα».
Ωστόσο, όπως είχε πει ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας, επειδή δεν υπάρχει καμία εγγραφή στον προϋπολογισμό, ούτε για τη μελέτη αλλά ούτε και για το έργο που πρέπει να γίνει, θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση με την Κοινότητα
Δράμας ώστε να εγγραφούν στον επόμενο προϋπολογισμό κάποιοι πόροι, αρχικά για τη μελέτη και κατόπιν για το έργο.
Το θέμα είναι ότι μέχρι σήμερα η προοπτική ανάθεσης της μελέτης για την αποκατάσταση του προβλήματος σε ειδικό μελετητικό γραφείο δεν προχώρησε. Όπως λέει η κα Βαγενά που είναι κάτοικος της περιοχής, σε συνομιλία που είχε πριν από δυο εβδομάδες με τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας, της έγινε γνωστό ότι ο φορέας που θα αναλάβει τη μελέτη του έργου αντιστήριξης δεν έχει βρεθεί ακόμη παρότι η Τεχνική Υπηρεσία έχει κάνει αρκετές επαφές με μελετητές και αναμένει απαντήσεις.
Πάντως, μιλώντας για το ίδιο θέμα στα «Χ» η πρόεδρος της Κοινότητας Δράμας, κα Εύη Αθανασιάδου, είπε ότι για να εγγράψει η Κοινότητα Δράμας κονδύλιο για την εν λόγω μελέτη, απαιτείται εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας προς την κοινότητα Δράμας με την οποία η υπηρεσία θα ζητά να ενταχθεί το έργο και θα αναφέρει τον λόγο, το ποσό της μελέτης και ίσως τον φορέα που θα την πραγματοποιήσει, ώστε να εισαχθεί ως θέμα στο συμβούλιο της Κοινότητας Δράμας και να ληφθεί σχετική απόφαση.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα τέτοια εισήγηση προς την Κοινότητα Δράμας δεν είχε γίνει. «Η Κοινότητα Δράμας δεν έχει λάβει εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας για το ποσό που απαιτείται και την υπόδειξη του φορέα που θα αναλάβει τη μελέτη, για να προχωρήσει» ξεκαθάρισε στα «Χ» η κα Εύη Αθανασιάδου.
Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της περιοχής και κυρίως οι κάτοικοι των σπιτιών που βρίσκονται πάνω από το σημείο των κατολισθήσεων ζουν με τον φόβο νέας κατολίσθησης να τους συνοδεύει μονίμως, κάθε φορά που βρέχει και αναμένουν λύσεις το ταχύτερο δυνατόν από τον Δήμο Δράμας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!