Προσλήψεις προσωπικού στο ΚΗΦΗ του Δ. Δράμας

Συνεχίζεται η προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών του

0
4232

To Nομικό Πρόσωπο του Δήμου Δράμας ανακοίνωσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά πέντε ατόμων προκειμένου να εξυπηρετήσει την λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων το γνωστό ΚΗΦΗ που βρίσκεται στον χώρο της Ανάπλασης και η δραστηριότητα του οποίου χρηματοδοτείται με την βοήθεια και του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2014- 2020».

Οι προσλήψεις και οι ειδικότητες που ζητούνται
Πρόκειται για 1 θέση ΠΕ ψυχολόγων, 1 θέση ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ/ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΩΝ, 2 θέσεις ΔΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ, 1 θέση ΥΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ. Η διάρκεια της σύμβασης είναι για ένα έτος από την υπογραφή της σύμβασης ενώ υπάρχει και δυνατότητα παράτασης ή ανανέωσης σε περίπτωση που το πρόγραμμα συνεχιστεί.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό έντυπο ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν, είτε οι ίδιοι, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από τους ίδιους άτομο. Στην δεύτερη περίπτωση προϋπόθεση είναι να υπάρχει η υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή. Επίσης μπορούν να αποστείλουν την αίτηση ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας του Νομικού Προσώπου στην εξής διεύθυνση: Διοικητηρίου 11,ΤΚ 66133 Δράμα, απευθύνοντάς την βεβαίως προς το Νομικό Πρόσωπο Δήμου Δράμας. (τηλ. επικοινωνίας: 2521032722 και 2521024464).
Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενες δηλώσεις του στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης, είχε επισημάνει σχετικά με την αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΚΗΦΗ ότι πέρα από τους 20 επιπλέον ωφελούμενους που θα μπορούν να εξυπηρετηθούν θα προστεθεί στο ΚΗΦΥ και μία βραδινή βάρδια, με αποτέλεσμα το ΚΗΦΗ να μπορεί να λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, από την στιγμή που θα ενταχθεί στο δυναμικό του ΚΗΦΗ το καινούργιο προσωπικό και οι επιπλέον ωφελούμενοι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι πρόσφατα στο ΚΗΦΗ του Δήμου της Δράμας εξυπηρετούσε 25 ηλικιωμένους και με την υλοποίηση του σχεδιασμού που προαναφέρθηκε αυτοί θα αυξηθούν σε 45 σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου.
Υπενθυμίζεται ότι το ΚΗΦΗ απευθύνεται σε ηλικιωμένους του Δήμου Δράμας οι οποίοι:
1) Δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα
2) Αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες
3) Πάσχουν από άνοια
4) Το περιβάλλον που τους φροντίζει εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στην φροντίδα που έχει αναλάβει
5) Χρήζουν καθημερινής φροντίδας εκτός της οικίας τους
Στις υπηρεσίες που προσφέρει προς τους ηλικιωμένους περιλαμβάνονται πρωινό και δεκατιανό, Ιατρική παρακολούθηση, Νοσηλευτική φροντίδα, Κοινωνική στήριξη και οικογενειακή συμβουλευτική, κοινωνικοποίηση και αναψυχή, δημιουργικές δραστηριότητες, ασκήσεις γυμναστικής και φυσιοθεραπεία. Επίσης εκπαίδευση καιβοήθεια σε θέματα ατομικής φροντίδας.
Υποστήριξη και βοήθεια σε όλα τα επίπεδα προς την οικογένεια που φροντίζει τα ηλικιωμένα άτομα και ανάπαυση. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπηρεσιών του όπως έχει σημειώσει ο κ. Παναγιωτίδης γίνεται προσπάθεια για δημιουργία Κέντρου Ημέρας Alzheimer, στον χώρο του ΚΗΦΗ, προσπάθεια που είναι σε εξέλιξη προκειμένου να υλοποιηθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ