ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: Χατζηδημητρίου Γιάννης

0
797

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής από την Κύπρο που βρέθηκε να αγωνίζεται στην Α.Ε. Αμπελοκήπων Χατζηδημητρίου Γιάννηςείναι ένα πολλά υποσχόμενο ταλέντο των ποδοσφαιρικών γηπέδων.
Ο Γιάννης Χατζηδημητρίου είναι γεννημένος το 2001 στην Κύπρο αλλά κατοικεί πλέον στην Δράμα. Από μικρή ηλικία ασχολείται συστηματικά με το ποδόσφαιρο και έχει διετή παρουσία σε ερασιτεχνικές κατηγορίες κάνοντας το άλμα στην ομάδα των Αμπελοκήπων. Είναι απλά ένα χόμπι ή ένα μεγάλο ταλέντο στο συγκεκριμένο άθλημα που απαιτεί συνεχείς προσπάθειες για διάκριση;

Σε ποια ηλικία και γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο;

Το ποδόσφαιρο ήταν ένα άθλημα με το οποίο ασχολείται και ο πατέρας μου. Έτσι αποφάσισα να δοκιμάσω κι εγώ περίπου στην ηλικία των 6 ετών. Όσο περνούσε ο καιρός μου άρεσε όλο και περισσότερο και έτσι πήρα την απόφαση να το προσπαθήσω και σε πιο επαγγελματικό στάδιο. Εκτός αυτού θεωρώ πως είναι και μια μεγάλη διαφυγή από τον κακό τρόπο ζωής όπως για παράδειγμα ξενύχτια και άλλες άσκοπες καταχρήσεις.

Πιστεύεις ότι κάποιος που αξίζει και προσπαθεί στο ποδόσφαιρο, στο τέλος δικαιώνεται ή μήπως η μπάλα τελικά δεν είναι δίκαιη;

Πιστεύω γενικά στη ζωή ότι και αν κάνεις να το κάνεις με την καρδιά σου και την θέληση σου και ότι στο τέλος δικαιώνεσαι. Η μπάλα για μερικούς είναι πολύ δίκαιη και για μερικούς πολύ άδικη.

Πότε και από ποια ομάδα ξεκίνησαν τα πρώτα σου βήματα στο χώρο;
Ήταν τις χρονιές 2007 – 2008 στην ομάδα του Ερμή στην Κύπρο.

Έχεις προτίμηση σε κάποια συγκεκριμένη θέση όταν παίζεις;
Η βασική θέση που αγωνίζομαι είναι μπροστά στην επίθεση. Μπορώ όμως να αγωνιστώ το ίδιο εύκολα και ως πλάγιος, δεξία και αριστερά στα χαφ.

Τι πιστεύεις ότι πρέπει να προσέξει ένας νέος ταλαντούχος ποδοσφαιριστής για να πετύχει. Tι λάθη πρέπει να αποφύγει και ποιους εξωγηπεδικούς κινδύνους να προσέξει;

Ένας νέος ταλαντούχος ποδοσφαιριστής πιστεύω πρέπει να προσέχει πολύ την προσωπική του ζωή, να μην κάνει κακή ζωή, να προσέχει την διατροφή του, να είναι προσγειωμένος και να δουλεύει σκληρά! Τα λάθη που πρέπει να προσέξει είναι να μην παρασύρετε και απλά να είναι αφοσιωμένος σε αυτό που έχει βάλει σκοπό να πετύχει!

Σε ποια ομάδα αγωνίζεσαι σήμερα και ποια η γνώμη σου γι’ αυτήν με βάση τη μέχρι τώρα εμπειρία σου;

Βρίσκομαι στην ομάδα των Αμπελοκήπων η οποία έχει αρκετές δυνατότητες ώστε να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα.

Τι να περιμένουμε από τον Γιάννη στο μέλλον;

Να είμαι υγιής για να συνεχίσω να κάνω το χόμπι μου! Τώρα πως θα εξελιχτεί αυτό είναι κάτι που θα το δω όταν έρθει η ώρα. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να βρίσκομαι σε μια ερασιτεχνική ομάδα αλλά με επαγγελματική λειτουργία. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο καλό καλοκαίρι, με υγεία πάνω απ όλα και πολύ αγάπη!

Τέλος, θα θυσίαζες κάτι με σκοπό να πετύχεις τους επαγγελματικούς σου στόχους;

Έχω θυσιάσει ήδη αρκετά πράγματα για να φτάσω μέχρι εδώ. Θα θυσίαζα επίσης, πράγματα από την προσωπική μου ζωή όπως την διασκέδασή μου για παράδειγμα. Πιστεύω πως για να πετύχεις επαγγελματικά και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο σε αυτόν τον χώρο η ζωή του κάθε ένα από εμάς πρέπει να κινείται σε στενά επαγγελματικά πλαίσια με ότι αυτό κι αν συνεπάγεται. Σαν Γιάννης αγαπώ πολύ το ποδόσφαιρο και είναι τρόπος ζωής για μένα. Άλλωστε είναι κάτι που από μικρός ήθελα να κάνω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ