ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: Καραϊσαρλή Αγγελική

0
1119

Η Καραϊσαρλή Αγγελική είναι 17 ετών μαθήτρια της Β τάξης του 2ου λυκείου Δράμας, αθλήτρια του Α.Σ. Γαία Δράμας. Μιλάει για την πορεία της στον Αθλητισμό, για το Βόλεϊ αλλά και για τα μελλοντικά σχέδια της.

Πότε ξεκίνησε η ενασχόληση σου με το Βόλεϊ;
Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το Βόλεϊ στην ηλικία των 10 ετών από τις ακαδημίες του Ερμή Δράμας και μετέπειτα στα αγωνιστικά τμήματα της Γαία Δράμας. Σήμερα αγωνίζομαι στη θέση της πασαδόρου στις ομάδες κορασίδων, νεανίδων και γυναικών.

Γιατί επέλεξες το συγκεκριμένο άθλημα;
Το ερέθισμα για το ξεκίνημα μου ήταν η ενασχόληση της αδερφής μου με το άθλημα. Στην πορεία με κέρδισε γιατί είναι ένα άθλημα ομαδικό, γρήγορο, κινητικό και εύστροφο. Διδάσκει την συνεργασία, την ομαδικότητα και την επικοινωνία, βοηθά στην ανάπτυξη της εμπιστοσύνης και του σεβασμού του ατόμου, αφού κάθε παίκτης εξαρτάται άμεσα από τον συμπαίκτη του. Τώρα πλέον αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς μου και σημαντικό κομμάτι της ζωής μου.

Πώς χαρακτηρίζεις την φετινή πορεία της ομάδας σου;
Θα χαρακτήριζα την φετινή μας πορεία… σχεδόν εξαιρετική. Σε επίπεδο περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πρώτη θέση με την ομάδα των νεανίδων και συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα Γυναικών στη Β΄ Εθνική, πρώτη θέση με την ομάδα των κορασίδων και έπεται συνέχεια καθώς σε λίγες μέρες θα συμμετέχουμε και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας αυτής. Όλα αυτά αντανακλούν το πολύ καλό κλίμα το οποίο υπάρχει στο εσωτερικό της ομάδας και αποτελεί το μυστικό της μέχρι τώρα πορείας μας. Είμαστε μια ομάδα γροθιά, μια οικογένεια.

Γενικότερα, μια νέα κοπέλα τι δυσκολίες αντιμετωπίζει στο χώρο και πως γίνεται ο συνδυασμός σπουδών – αθλητισμού;
Αναμφίβολα η μεγαλύτερη δυσκολία είναι να συνδυάσεις με επιτυχία το σχολείο με τον πρωταθλητισμό. Όταν αγωνίζεσαι σε υψηλό επίπεδο αφιερώνεις πολύ χρόνο σε προπονήσεις και αγώνες, χρόνος που θα μπορούσες να εκμεταλλευτείς για το διάβασμα. Χρειάζεται σωστή οργάνωση και μεγάλη θέληση για να είσαι και στα δυο πολύ καλός. Επίσης χρειάζεται να «θυσιάσεις» πράγματα που κάνουν τα παιδιά της ηλικίας σου, έξοδοι – σχολικές εκδρομές- ξεκούραση. Όταν όμως αγαπάς αυτό που κάνεις αξίζει κάθε θυσία. Εξάλλου τα κέρδη από τη συμμετοχή στον αθλητισμό είναι ανεκτίμητα. Μαθαίνεις να δουλεύεις πολύ, με πειθαρχία και ομαδικότητα, να συνεργάζεσαι, να θέτεις στόχους και να τους ξεπερνάς. Προσωπικά μέσα από την ομάδα έχω ζήσει συγκλονιστικές στιγμές και έχω κάνει φιλίες ζωής, που είναι και το μεγαλύτερο δώρο.

Όταν δεν παίζεις βόλεϊ με τι ασχολείσαι;
Προτεραιότητα έχουν οι υποχρεώσεις μου στο σχολείο, αλλά πάντα υπάρχει χρόνος για τις φίλες και τις συμπαίκτριες μου και να ακούσω την αγαπημένη μου μουσική.

Οι στόχοι της ομάδας σου;
Αγωνιστικά συνεχίζοντας τις δύο προηγούμενες πετυχημένες χρονιές ως Γαία Δράμας και την συνεχώς ανοδική φετινή χρονιά στοχεύουμε να διακριθούμε πέρα από την περιφέρεια μας και σε πανελλήνιο επίπεδο. Είναι κάτι για το οποίο δουλεύουμε πολύ σκληρά όλα αυτά τα χρόνια και μπορούμε να το καταφέρουμε.

Μια συμβουλή στα παιδιά που αρχίζουν τώρα το βόλεϊ;
Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αν αγαπούν αυτό που κάνουν, έχουν υπομονή και εργάζονται σκληρά μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους και να φτάσουν εκεί που ονειρεύονται.
Θέλεις να ευχαριστήσεις κάποιους ανθρώπους που σε βοήθησαν μέχρι τώρα;
Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου, που με ακολουθούν και στηρίζουν τις επιλογές μου. Τους προπονητές μου κ. Χρήστο Κυριαζίδη και κ. Τάκη Αβερκιάδη για την πολύτιμη βοήθεια τους και τις χρήσιμες συμβουλές τους. Και φυσικά τις συναθλήτριες-φίλες της Γαία για τις υπέροχες στιγμές και τις συγκινήσεις που έχουμε μοιραστεί όλα αυτά τα χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ