ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: Κεραμιτσοπούλου Σίσσυ

0
2602

Η Κεραμιτσοπούλου Σίσσυ Αθλήτρια του Α.Σ. Γαία Δράμας μιλάει για την πορεία της στον Αθλητισμό, για το Βόλεϊ αλλά και για τα μελλοντικά της σχέδια.

Πότε ξεκίνησε η ενασχόληση σου με το Βόλεϊ;
Ξεκίνησα το βόλεϊ σε αρκετά μικρή ηλικία στα τέλη του Δημοτικού, έκανα τα πρώτα μου βήματα στον Ερμή Δράμας. Πέρασα από τα παιδικά τμήματα στις Κορασίδες και πριν 3 χρόνια με την καινούργια μου ομάδα την Γαία Δράμας που πλαισιώνω φέτος τις Κορασίδες Νεανιδες και Γυναίκες. Τελικά το βόλεϊ έγινε μέρος της ζωής μου και της καθημερινότητας μου.

Γιατί επέλεξες το συγκεκριμένο άθλημα;                                                                          Επέλεξα το συγκεκριμένο άθλημα διότι μέσα από την ομαδικότητα που απαιτεί μαθαίνεις να συνεργάζεσαι με τον άλλον αλλά και δημιουργεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ των παιδιών.

Πώς χαρακτηρίζεις την φετινή πορεία της ομάδας σου;
Ήταν μια χρονιά γεμάτη αγώνες, με νίκες αλλά και με ήττες. Όμως με την ομάδα των νεανίδων καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και να προκριθούμε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στους καλύτερους 16 της Ελλάδος, το οποίο θα είναι μια μεγάλη εμπειρία για εμάς που θα μας βοηθήσει στην πρόοδο μας στο μέλλον. Θεωρώ ότι υπάρχει η δυνατότητα για ακόμα καλύτερες επιδόσεις. Ευτυχώς, βλέπω ότι υπάρχει ένα καλό επίπεδο ανταγωνισμού στο οποίο η ομάδα ανταποκρίθηκε άριστα οπότε όσο πιο έντονος είναι ο ανταγωνισμός στην κατηγορία τόσο καλύτερα «τρέχει» η ομάδα.

Γενικότερα, μια νέα κοπέλα τι δυσκολίες αντιμετωπίζει στο χώρο και πως γίνεται ο συνδυασμός σπουδών – αθλητισμού;
Η κυριότερη δυσκολία που μπορεί να αντιμετωπίζει μια νέα κοπέλα είναι οι υποχρεώσεις των μαθημάτων σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις που έχει μια ομάδα. Όμως πιστεύω ότι με το κατάλληλο πρόγραμμα μπορούν τα κορίτσια να καταφέρουν να πετύχουν και στα δύο. Αλλά μέσα από τις αρχές που μου δίνει η οικογένεια και η Ομάδα, όπως η πειθαρχεία και η αφοσίωση, έρχεται και ο προγραμματισμός. Με αυτόν όλα γίνονται πιο εύκολα και με τις απαιτούμενες θυσίες κάθε αθλήτρια μπορεί να πετύχει.

Όταν δεν παίζεις βόλεϊ με τι ασχολείσαι;
Κυρίως ασχολούμαι με τα μαθήματα μου, αλλά εννοείται πως περνάω και αρκετή ώρα με την παρέα μου και με τις συμπαίχτριες μου.

Οι στόχοι της ομάδας σου;
Κάθε χρονιά δημιουργούνται νέοι στόχοι για την ομάδα αλλά και για κάθε μία αθλήτρια. Με την περσινή πετυχημένη πορεία της Γαίας μας δίνει τη δυνατότητα να δουλέψουμε και να γίνουμε καλύτερες αθλήτριες και να βελτιωνόμαστε συνέχεια. Προφανώς ο στόχος είναι ο ίδιος με τον περσινό να πρωταγωνιστήσουμε στα πρωταθλήματα της περιφέρειας μας αλλά και να κάνουμε καλύτερες εμφανίσεις και πορεία στις Κορασίδες, Νεάνιδες και Γυναίκες.

Μια συμβουλή στα παιδιά που αρχίζουν τώρα το βόλεϊ;
Να πιστέψουν στον εαυτό τους, να κάνουν αυτό που αγαπούν, να μην τα παρατούν και αυτοί που έχουν υψηλούς στόχους με υπομονή και επιμονή μπορούν να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα!

Θέλεις να ευχαριστήσεις κάποιους ανθρώπους που σε βοήθησαν μέχρι τώρα;
Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου διότι με στηρίζουν σε όλες τις επιλογές μου, στα κορίτσια της ομάδας που είμαστε πλέον σαν οικογένεια και φυσικά τον προπονητή μου τον Κο. Χρήστο Κυριαζίδη που με πιστεύει και πορευόμαστε μαζί τα τελευταία χρόνια μέσα στα γήπεδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ