Ο Θωμάς γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1962 όπου και πρωτόπαιξε ποδόσφαιρο σε ηλικία 18 ετών. Μετέπειτα εισήχθηκε στην Γυμναστική ακαδημία Αθηνών όπου συνέχισε το ποδόσφαιρο και παράλληλα τις σπουδές. Το 1991 ήρθε στην Δράμα όπου έπαιξε με την ομάδα των Αμπελοκήπων στο πρωτάθλημα της τότε Δ΄ εθνικής.
Σε ποιες ομάδες έχεις παίξει και σε ποιες έχεις διατελέσει ως προπονητής;
Την προπονητική μου καριέρα την ξεκίνησα στο Ελληνικό στην παιδική ομάδα ενώ έπαιζα στην πρώτη ομάδα. Στην Δράμα ξεκίνησα σαν συνεργάτης γυμναστής το 1992 στην ομάδα του Πανδραμαϊκού όπου παρέμεινα για 3 χρόνια. Στην συνέχεια η Δόξα Δράμας ήταν ο επόμενος σταθμός μου σαν συνεργάτης γυμναστής με τον κ.Τσεβρετζή. ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ, ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ, Ν. ΣΕΒΑΣΤΕΙΑ και ξανά ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ, ΚΡΗΝΙΔΕΣ, ΔΟΞΑ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ, ΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑ, ΔΟΞΑΤΟ, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, Ν. ΠΕΡΑΜΟΣ, ΧΩΡΙΣΤΗ και ξανά Ν. ΠΕΡΑΜΟΣ ήταν οι επόμενοι σταθμοί μου. Την ποδοσφαιρική χρονιά που μας έρχεται συνεργάζομαι με την ομάδα της ΔΟΞΑΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑ
Πως αναλύεις το σκεπτικό των ομάδων;
Οι ομάδες έχουν δυο σκεπτικά: Αυτές που θέλουν γρήγορα αποτελέσματα και να εντυπωσιάσουν χωρίς να σκεφτούν την επόμενη μέρα και οι ομάδες που κοιτούν το μέλλον καλλιεργώντας τα τμήματα υποδομής συνδυάζοντας ουσία και αποτελέσματα
Λίγα λόγια για τις εγκαταστάσεις τον αθλητικών χωρών
Οι εγκαταστάσεις στο Ν. Δράμας αλλά και στον Ν. Καβάλας είναι ικανοποιητικές παρά την οικονομική ένδοια που επικρατεί στην χώρα μας και παρά την ελάχιστη οικονομική βοήθεια που δέχονται οι ομάδες από την πολιτεία. Το μεράκι των παραγόντων είναι αυτό που επιτρέπει προπονητές και ποδοσφαιριστές να δουλεύουμε σε ανθρώπινες συνθήκες.
Η καλύτερη στιγμή της ποδοσφαιρικής σου καριέρας σου και η χειρότερη;
Είναι πολλές οι ευχάριστες στιγμές από κατάκτηση πρωταθλημάτων και κυπέλλων μέχρι την ανάδειξη ποδοσφαιριστών που έπαιξαν ή παίζουν επαγγελματικά πραγματοποιώντας τα όνειρά τους.
Πως αποφάσισες να γίνεις προπονητής;
Δύσκολη στιγμή ήταν όταν ένας τραυματισμός με οδήγησε στο χειρουργείο.
Πάντα ονειρευόμουν να καθοδηγώ παιδιά και να είμαι αρωγός στην πραγματοποίηση των ονείρων τους.
Πόσο δύσκολο είναι να είσαι προπονητής με βάση τα ελληνικά δεδομένα;
Παντού είναι δύσκολα και σε όλες τις χώρες και σε όλα τα αθλήματα, αν θέλεις όμως να βρίσκεσαι σε αυτόν τον χώρο τις όποιες δυσκολίες θα πρέπει να τις ξεπερνάς χωρίς να κάνεις έκπτωση στις αρχές και στις αξίες σου.
Ο αθλητισμός έχει αφήσει σημάδια επάνω σου;
Ο αθλητισμός ασφαλώς έχει αφήσει τα σημάδια του… τραυματισμούς και λύπες και στεναχώριες αλλά και χαρές και ικανοποίηση και ενθουσιασμό και πολλές στιγμές που δεν θα τις άλλαζα με τίποτα στον κόσμο.
Πες μου μερικές εκφράσεις σου όταν υπάρχει ένταση μέσα στο γήπεδο.
Παλιά η ένταση των αγώνων μεταφερόταν και στο δικό μου πρόσωπο, όσο περνούν τα χρόνια όμως αυτό αλλάζει όχι γιατί ζώ με λιγότερη ένταση το παιχνίδι αλλά γιατί προσπαθώ να διαχειριστώ με περισσότερη σύνεση τις καταστάσεις που δημιουργούνται.
Ποια στοιχεία είναι αυτά που θα κάνουν τον ολοκληρωμένο ποδοσφαιριστή του αύριο;
Στο σημερινό ποδόσφαιρο ο κάθε παίκτης πρέπει πρώτα να είναι αθλητής, να είναι γρήγορος, αλτικός, τεχνικά άρτιος να έχει ποδοσφαιρική σκέψη αλλά και πνευματική διαύγεια για να μπορεί να ανταπεξέλθει της πίεσης που επικρατεί….
Ευχαριστώ πολύ την εφημερίδα ΧΡΟΝΙΚΑ για την αναδείξει του τοπικού και όχι μόνο αθλητισμού, καλό καλοκαίρι.