Προσωρινά στο Μοναστηράκι το Ειδικό Νηπιαγωγείο

0
1057

– Με ταξί θα γίνονται οι μετακινήσεις των παιδιών από και προς το σχολείο
– Συμφώνησαν με πολλές επιφυλάξεις οι γονείς των παιδιών, ζητώντας μια μονιμότερη και πιο ενδεδειγμένη λύση


 

Συνάντηση με θέμα τη μεταφορά του Ειδικού Νηπιαγωγείου Δράμας από τον χώρο του Ειδικού Σχολείου Δράμας στον χώρο του Νηπιαγωγείου Μοναστηρακίου είχαν το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, εκπρόσωποι των γονέων του Ειδικού Νηπιαγωγείου με τον Δήμαρχο Δράμας, την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού, τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και μέλη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας.
Η συνάντηση έγινε στον χώρο του Νηπιαγωγείου Μοναστηρακίου, που παρέμενε αναξιοποίητος λόγω έλλειψης νηπίων εδώ και αρκετό καιρό στην τοπική κοινότητα. Το σχολικό κτήριο βρίσκεται σε καλή κατάσταση και σε απόσταση μερικών μέτρων από το Δημοτικό Σχολείο Μοναστηρακίου που ο Δήμος αποφάσισε πρόσφατα να παραχωρήσει για τη στέγαση του ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής του Νοσοκομείου Δράμας.
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είχε ζητήσει χώρο από τον Δήμο Δράμας, προκειμένου να μεταστεγάσει το Ειδικό Νηπιαγωγείο, λόγω έλλειψης χώρου και κατάλληλων συνθηκών στο Ειδικό Σχολείο της Δράμας. Ο Δήμος Δράμας υπέδειξε ως διαθέσιμο το χώρο του ανενεργού Νηπιαγωγείου Μοναστηρακίου και την Παρασκευή κάλεσε τους γονείς των μαθητών του Ειδικού Νηπιαγωγείου να αξιολογήσουν το χώρο. Στην συζήτηση που έγινε υπήρξαν διαφορετικές προσεγγίσεις για την επίλυση του προβλήματος στέγασης του Ειδικού Νηπιαγωγείου αλλά κοινή συνισταμένη ήταν η πρόθεση όλων των πλευρών να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες λειτουργίας του σε ένα διαφορετικό χώρο από αυτόν που λειτουργούσε μέχρι σήμερα καθώς τα παιδιά ήταν αναγκασμένα να κάνουν μαθήματα στο κουζινάκι και στο υπόγειο, σύμφωνα με όσα είπαν οι γονείς.
Οι γονείς εξέφρασαν επιφυλάξεις για την επάρκεια του νέου χώρου και επεσήμαναν ότι θα έπρεπε να υπάρχουν ακόμη δυο αίθουσες καθώς εκτός από τα 13 παιδιά του Ειδικού Νηπιαγωγείου υπάρχουν και οι 9 εκπαιδευτικοί τους, όπως υπάρχουν και ανάγκες για ξεχωριστό χώρο κινησιοθεραπείας και άλλων δραστηριοτήτων. Επίσης ζήτησαν να γίνουν και βελτιωτικές παρεμβάσεις στο σχολικό κτήριο. Μετά την δέσμευση του Δημάρχου κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου ότι θα παραχωρηθούν ακόμη δυο αίθουσες από τον χώρο του Δημοτικού Σχολείου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι σε απόσταση μερικών μέτρων και ότι η λύση αυτή θα είναι μεταβατική μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος φιλοξενίας του Ειδικού Νηπιαγωγείου, φάνηκε να υπάρχει κάποια συμφωνία για την προσωρινή μεταστέγαση, την ερχόμενη σχολική χρονιά. Πάντως οι γονείς ζήτησαν να υπάρξει μια μονιμότερη λύση στο πρόβλημα στέγασης του Ειδικού Νηπιαγωγείου και να γίνει προσπάθεια εξεύρεσης ενός πιο πρόσφορου χώρου για τη λειτουργία της σχολικής μονάδας.
Σε δήλωσή του για το συγκεκριμένο θέμα μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος ανέφερε ότι: “Είχαμε ένα γόνιμο διάλογο. Βρεθήκαμε με τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Σύλλογο Γονέων του Ειδικού Νηπιαγωγείου, για να δούμε το χώρο που θα στεγάσει τα παιδιά. Ότι ζητήθηκε από τον Δήμο της Δράμας για τον χώρο έχει γίνει. Πληροί τις προϋποθέσεις. Είμαστε σε συζήτηση να βρούμε έναν ακόμη χώρο στο διπλανό κτήριο (του Δημοτικού Σχολείου Μοναστηρακίου) το οποίο ανήκει στον Δήμο Δράμας. Ότι μπορούμε θα το κάνουμε για τα παιδιά. Θεωρώ ότι η ανθρωπιά μιας διοίκησης φαίνεται από την εξυπηρέτηση σε αυτά τα παιδιά. Πιστεύω ότι θα δώσουμε μια λύση και είμαστε σε συζήτηση με το Σύλλογο Γονέων να βρούμε στη συνέχεια και κάτι καλύτερο. Πάντως σε κάθε περίπτωση με πολύ μεγάλη εκτίμηση στους γονείς των παιδιών προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο”.
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήλωσε για το ίδιο θέμα: “Βρεθήκαμε στον χώρο του Νηπιαγωγείου Μοναστηρακίου, με εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Νηπιαγωγείου Δράμας για να συζητήσουμε το θέμα της μεταστέγασης του Ειδικού Νηπιαγωγείου στο χώρο αυτό, στο Μοναστηράκι. Έχουμε ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να γίνουν δομικές αλλαγές στο χώρο που παλαιότερα λειτουργούσε ως νηπιαγωγείο, ώστε να μπορέσει να στεγάσει παιδιά με ειδικές ανάγκες. Συγκεκριμένα μπήκε καινούργια κουζίνα, καινούργια ράμπα, καινούργιο γραφείο για τους εκπαιδευτικούς, έγιναν καινούργιες τουαλέτες. Δηλαδή έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις. Για να μπορέσουν οι μαθητές από τη νέα σχολική χρονιά να στεγαστούν στο χώρο αυτό. Παράλληλα έχουμε εξοικονομήσει και κάποιο χώρο από το διπλανό Δημοτικό Σχολείο, ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιείται από το Ειδικό Νηπιαγωγείο ώστε να πληρούνται όλες οι ανάγκες οι οποίες προκύπτουν για τα παιδιά”.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά τη συνάντηση, η μεταφορά των παιδιών στο νέο χώρο του Ειδικού Νηπιαγωγείου στο Μοναστηράκι θα γίνεται με ταξί που θα φέρουν ειδικά καθίσματα. Για το θέμα αυτό από την πλευρά των γονέων υπήρξε η παρατήρηση ότι τα παιδιά κατά την μετακίνησή τους από και προς το σχολείο στο Μοναστηράκι θα πρέπει να έχουν και εξειδικευμένους συνοδούς. Παράλληλα οι γονείς ζήτησαν να εξεταστεί η πιθανότητα αξιοποίησης και ενός ακόμη παρακείμενου χώρου που παλαιότερα φιλοξενούσε όργανα γυμναστικής, προκειμένου να προστεθούν επιπλέον χώροι που θα εξυπηρετήσουν τη λειτουργία του Ειδικού Νηπιαγωγείου στο Μοναστηράκι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!