Προσωρινή η άδεια στο Δημοτικό Στάδιο

Μετέωρο παραμένει το πρόβλημα ανακατασκευής των ακατάλληλων κερκίδων - Λήγει 31 Αυγούστου η προσωρινή άδεια και του Δημοτικού Κολυμβητηρίου

0
2367

Προσωρινή άδεια λειτουργίας έως τις 30/08/2019 στην αθλητική εγκατάσταση του Δημοτικού Σταδίου του Δήμου Δράμας δόθηκε όπως έγινε γνωστό χθες με απόφαση του Δημάρχου Δράμας κ. Χρ. Μαμσάκου.

Στην ίδια απόφαση διευκρινήζεται ότι “το προσβάσιμο τμήμα των κερκίδων που απομένει, μετά από την οριοθέτηση – περίφραξη των τμημάτων – διαζωμάτων που είναι ακατάλληλα για χρήση, σύμφωνα με την τεχνική έκθεση – γνωμάτευση (Ιανουάριος 2005) και το σχεδιάγραμμα που τη συνοδεύει της πολυτεχνικής σχολής το Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, είναι κατάλληλο για χρήση. Επομένως υπάρχει δυνατότητα τέλεσης αγώνων με θεατές στα επιτρεπόμενα – οριοθετημένα τμήματα των κερκίδων”.
Eντωμεταξύ τη διάθεση κατά χρήση του δημοτικού σταδίου στον Πανδραμαϊκό, για την διεξαγωγή προπονήσεων και την τέλεση αγώνων, των πρωταθλημάτων και κυπέλλου για όλη την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, με την επιφύλαξη της αδειοδότησης του γηπέδου ανακοίνωσε χθες ο Δήμος Δράμας μετά την σχετική απόφαση του Δημάρχου κ. Χρ. Μαμσάκου. Στην ίδια απόφαση διευκρινίζεται επίσης ότι, τα αθλητικά σωματεία, στα οποία διατίθεται η χρήση των δημοτικών χώρων δεσμεύονται ανεπιφύλακτα για την τήρηση του Κανονισμού λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων… Στην ίδια απόφαση επίσης αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο αγωνιστικός χώρος είναι κατάλληλος για διεξαγωγή προπονήσεων και αγώνων μετά από πρόσφατες τοπικές επιδιορθώσεις ταρτάν. Θα πρέπει όμως να αντικατασταθεί το σύνολο του ταρτάν του στίβου.
Το θέμα ωστόσο της προσωρινής αδειοδότησης τόσο του Δημοτικού Σταδίου μέχρι 30 Αυγούστου όσο και του Δημοτικού Κολυμβητηρίου έως το τέλος του ίδιου μήνα προκαλεί ερωτηματικά στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Την ίδια ώρα θυμίζουμε ότι εκκρεμεί το θέμα των κερκίδων του Δημοτικού Σταδίου (που χρειάζονται ανακατασκευή) και για τις οποίες όπως αναφέρουν στελέχη των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει γίνει επί της ουσίας τίποτε.
Μιλώντας για το θέμα των προσωρινών αδειοδότήσεων και την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων προκειμένου να υπάρξει αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Project Δράμα 2020 κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης επεσήμανε χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ τα εξής: “Το θέμα της συνέχειας αδειοδότησης τόσο του Δημοτικού Σταδίου όσο και του Δημοτικού Κολυμβητηρίου μετά τον Αύγουστο παραμένει σε εκκρεμότητα. Το κολυμβητήριο διαθέτει άδεια μέχρι 31 Αυγούστου, προσωπικά έχω αναφέρει σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν θα υπέγραφα συνέχιση της άδειας με τα δεδομένα που υπάρχουν στο κολυμβητήριο (σχετικά με την επικινδυνότητα του χώρου). Σε ότι αφορά το Δημοτικό Στάδιο, επίσης υπάρχει και το θέμα των χρηματοδοτήσεων απο το πρόγραμμα Φιλόδημος. Παρότι διεκδικούσαμε ένα ποσό της τάξης των 600.000 ευρώ περίπου για την αλλαγή του ταρτάν, στην συνέχεια από την πλευρά της κυβέρνησης έγινε αύξηση του διαθέσιμου ποσού, μέσω του ίδιου προγράμματος.
Όταν απευθυνόμενος προφορικά στον κ. Μαμσάκο έθεσα το ενδεχόμενο αναθεώρησης του αιτήματος χρηματοδότησης από τον Φιλόδημο και την διεκδίκηση μεγαλύτερου ποσού χρημάτων, έλαβα την απάντηση ότι το τεχνικό δελτίο έχει κατατεθεί, όμως δεν είναι κατανοητό γιατί θα πρέπει να χαθεί από τον Δήμο Δράμας η επιπλέον χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος. Δεν πήραμε ικανοποιητική απάντηση ως προς αυτό από την πλευρά του Δημάρχου, ο οποίος απάντησε τελικώς ότι θα το συζητήσει με τις τεχνικές υπηρεσίες προκειμένου να διαπιστωθεί τι περιθώρια αλλαγών υπάρχουν”.
Για το ίδιο θέμα που αφορά τις προσωρινές αδειοδοτήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων και την ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών, μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ, ο επικεφαλής της παράταξης Πόλη+Ζωή κ. Μιχάλης Μλεκάνης σημείωσε “Τα χρήματα που αφήσαμε επι της δικής μας διοίκησης στον προϋπολογισμό από το 2014, για να γκρεμιστούν οι κερκίδες και να γίνει μελέτη για νέες έπρεπε να αξιοποιηθούν αλλά αυτό δεν έγινε. Αν είχαν αξιοποιηθεί, η μελέτη για τις κερκίδες θα υπήρχε και μέσω του προγράμματος Φιλόδημος θα μπορούσαν να είχαν ήδη ολοκληρωθεί. Λόγω της κατακραυγής που δέχτηκε η Δημοτική Αρχή για το θέμα των κερκίδων, προχώρησε σε πρόταση για χρηματοδότηση του ταρτάν απο το πρόγραμμα Φιλόδημος. Είναι δηλαδή σαν να στρώνουμε χαλιά σε ένα σαλόνι στο οποίο δεν έχουν σοβαντιστεί οι τοίχοι. Πως είναι δυνατόν να φτιαχτεί το καινούργιο ταρτάν και στην συνέχεια να μπουν κατασκευαστικά μηχανήματα στον χώρο για να κάνουν εργασίες. Το πρόγραμμα Φιλόδημος έπρεπε να έχει αξιοποιηθεί για την κατασκευή των κερκίδων.
Όσον αφορά το Κολυμβητήριο, η προσωρινή αδειοδότηση λήγει στις 31 Αυγούστου. Όταν είχαμε συζητήσει το θέμα του Κολυμβητηρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο (πριν τις εκλογές) είχα προτείνει να υπάρξει μια δεσμευτική απόφαση για όλους ώστε να δοθεί ανανέωση της άδειας του κολυμβητηρίου για ένα χρόνο. Αναρωτιέμαι πώς θα αποφασίσουν ανανέωση της άδειας του Κολυμβητηρίου μετά τις 31 Αυγούστου όταν δεν θα υπάρχει σύμφωνη γνώμη της υπηρεσίας”…
Για το θέμα των προσωρινών αδειοδοτήσεων του Δημοτικού Σταδίου αλλά κατ’ επέκταση και του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, προκειμένου το ρεπορτάζ των ΧΡΟΝΙΚΩΝ να είναι ολοκληρωμένο, προσπαθήσαμε να απευθυνθούμε και στον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Γιάννη Καψημάλη. Δυστυχώς υπήρξε μία καταρχάς προβληματική τηλεφωνική επικοινωνία ενώ οι επόμενες τηλεφωνικές προσπάθειες που έγιναν απέβησαν άκαρπες…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ