Πρόταση χρηματοδότησης 897.797 ευρώ για την διαχείριση των βιοαποβλήτων

Από τον Δήμο της Δράμας

0
2258

Να εγκρίνει την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για την διαχείριση των βιοαποβλήτων και να προχωρήσει σε προγραμματική σύμβαση που αφορά τους Δήμους της ΠΑΜΘ για την προμήθεια μέσων συλλογής αστικών βιοαποβλήτων αποφάσισε ο Δήμος Δράμας.

Το αντικείμενο της σύμβασης αφορά στην προμήθεια καφέ κάδων συλλογής βιοαποδομήσιμων αποβλήτων, βιοδιασπώμενων σάκων συλλογής και απορριμματοφόρων οχημάτων συλλογής βιοαποδομήσιμων αποβλήτων των Δήμων, οι οποίοι είναι δικαιούχοι της χρηματοδότησής τους και φορείς της μελλοντικής λειτουργίας τους με τη σύμπραξη της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. ως φορέα υλοποίησης.
Το κόστος του έργου θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” ενώ συμμετέχουν στο πλαίσιο εφαρμογής του έργου 22 Δήμοι της Περιφέρειας ΑΜΘ.
Στο πλαίσιο αυτών των ενεργειών της σύμβασης για την Δράμα θα υπάρξει διάθεση 11.300 κάδων των 10 λίτρων, 1.130.000 βιοδιασπώμενες σακούλες των 10 λίτρων, 300 κάδοι των 40 λίτρων με 30.000 βιοδιασπώμενες σακούλες 1.000 κάδοι των 240 λίτρων και 300 κάδοι των 360 λίτρων. Επίσης θα διατεθούν δύο ειδικά απορριμματοφόρα και το συνολικό κόστος του έργου είναι 897.797 ευρώ με τον ΦΠΑ.
Τις προηγούμενες ημέρες για το ίδιο έργο, ο διευθυντής της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε κ. Γιώργος Βογιατζής μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ, είπε ότι Δήμοι της Περιφέρειας ΑΜΘ έχουν προχωρήσει σε συνεργασία για την ανακύκλωση των βιοαποβλήτων και υπέβαλαν κοινή αίτηση στην Περιφέρεια ΑΜΘ προκειμένου να χρηματοδοτηθούν για την προμήθεια των κάδων και των απορριμματοφόρων που θα χρειαστούν για την ανακύκλωση των βιοαποβλήτων.
Στην παρούσα φάση, εξήγησε, η ΔΙΑΜΑΑΘ προσπαθεί να εξασφαλίσει αυτή την χρηματοδότηση προκειμένου να προχωρήσει στην προμήθεια του εξοπλισμού όπως είχε επισημάνει ο κ. Βογιατζής, διευκρινίζοντας ότι η συνολική χρηματοδότηση που θα γίνει μέσω του ΕΣΠΑ της ΠΑΜΘ είναι ύψους περίπου 4 εκ ευρώ για τα απορριμματοφόρα και περίπου 5-6 εκ ευρώ κοστίζει η προμήθεια των καφέ κάδων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ