Πρώτη άσκηση προσομοίωσης εμβολιασμών στη Δράμα

120 θάνατοι από covid μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου στο Νοσοκομείο Δράμας, δήλωσε το μεσημέρι η Διοικήτρια κ. Καρατζόγλου

0
2304

Έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για τους εμβολιασμούς και στη Δράμα και σήμερα έγινε ήδη άσκηση προσομοίωσης στο νοσοκομείο της Δράμας, τόνισε το μεσημέρι της Παρασκευής η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας κ. Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου, που παραχώρησε συνέντευξη τύπου στην πύλη του Νοσοκομείου Δράμας πλαισιωμένη από εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν και του ομίλου Ευρωκλινική, όπως και γιατρούς του Νοσoκομείου Δράμας.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς δήλωσε ότι θα λειτουργήσουν δυο τμήματα εμβολιασμών για τους υγειονομικούς που θα λειτουργούν κυρίως τις πρωινές ώρες ή και περισσότερες, αν αυτό απαιτηθεί.

Η κ. Καρατζόγλου, επιβεβαίωσε ουσιαστικά τα όσα δημοσίευσαν τις προηγούμενες ημέρες τα «Χ» κάνοντας λόγο για κάμψη στον αριθμό των περιστατικών προσέλευσης στο ΤΕΠ-covid του Νοσοκομείου Δράμας, ωστόσο όπως είπε όσοι από αυτούς έρχονται στο Νοσοκομείο χρειάζονται νοσηλεία.

H covid-19 στη Δράμα σε αριθμούς

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας σημείωσε ότι σήμερα, στη ΜΕΘ Δράμας νοσηλεύονται 9 ασθενείς. Οι διακομιδές ασθενών με covid που έχουν γίνει σε άλλες ΜΕΘ ήταν 17 στο σύνολο μαζί με τις τρεις αεροδιακομιδές, ενώ έγιναν 154 διακομιδές σε απλές κλίνες νοσοκομείων άλλων νομών. Πρόσθεσε επίσης ότι από 20 Οκτωβρίου μέχρι και 10 Δεκεμβρίου, ο αριθμός των ασθενών που προσήλθαν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών για covid, του Νοσοκομείου Δράμας, ήταν 2.728 ενώ προσήλθαν και 2.153 παθολογικά περιστατικά (χωρίς covid). Στο ίδιο διάστημα, στους 121 ανήλθαν οι θάνατοι που σημειώθηκαν στο Νοσοκομείο Δράμας μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου. Επίσης είπε ότι γύρω στους 15 είναι σε νοσοκομεία ή ΜΕΘ άλλου Νομού.

Θα ακολουθήσει λεπτομερέστερο ρεπορτάζ των “Χρονικών”

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ