Πρώτο κόμμα η ΝΔ Ισχυρή η αποχή

-Μητσοτάκης: Οι εκλογές αυτές αφετηρία μιας νέας διαδρομής -Άνοδος της αντισυστημικής ψήφου στις ευρωεκλογές

0
351

Με μεγάλη αποχή τόσο στη Δράμα, όσο και στην υπόλοιπη χώρα, πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή οι ευρωεκλογές του 2024. Η Νέα Δημοκρατία διατήρησε, όπως ήταν αναμενόμενο, την πρωτιά αλλά με ποσοστά μικρότερα από τους στόχους που είχε θέσει προεκλογικά, καθώς το τελικό ποσοστό που συγκέντρωσε ήταν κάτω από το 30% κάτι που όπως είπαν στελέχη της, θα πρέπει να στρέψει την κυβέρνηση στην επίλυση των πραγματικών προβλημάτων των πολιτών με ταχύτερους ρυθμούς.
Από την άλλη πλευρά, ούτε και το ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχαν τους στόχους που είχαν θέσει, αλλά διατήρησαν σε σημαντικό ποσοστό τις πολιτικές τους δυνάμεις. Υψηλή άνοδο τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και κυρίως τοπικά στην Βόρειο Ελλάδα είχε η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, κάτι που συνέβη και στη Δράμα.
Πιο συγκεκριμένα στη Δράμα η ΝΔ με ενσωματωμένο το 100% των τμημάτων έλαβε 26,37%, η Ελληνική Λύση 15,52%, το ΠΑΣΟΚ 15,09%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12,00%, η ΝΙΚΗ 5,65%, το ΚΚΕ 4,98%, η Φωνή της Λογικής 3,25%.
Πανελλαδικά η ΝΔ με ενσωματωμένο το 99,58% των τμημάτων έλαβε 28,25% καταλαμβάνοντας 7 έδρες στο ευρωκοινοβούλιο, ο ΣΥΡΙΖΑ 14,92% καταλαμβάνοντας 4 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 12,80% με 3 έδρες, η Ελληνική Λύση 9,33% και 2 έδρες, το ΚΚΕ 9,26% και 2 έδρες, η ΝΙΚΗ με 4,38% και 1 έδρα, η Πλεύση Ελευθερίας 3,41% και 1 έδρα και η Φωνή Λογικής με 3,04% διεκδικώντας 1 έδρα που κρινόταν οριακά.

Αναλυτικά στη έντυπη έκδοση των «Χ» που κυκλοφορεί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!