Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία

0
3339

Στο “παρά πέντε” η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας για την αύξηση των ωρών εργασίας των σχολικών καθαριστριών.

Κάτω από ιδιόμορφες συνθήκες και με τη λήψη προστατευτικών μέτρων, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας γίνεται σήμερα η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία της Δράμας με την τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού.
Τις προηγούμενες ημέρες παραλήφθηκαν από το Δήμο Δράμας τα δοχεία νερού (παγουρίνο) που εστάλησαν από την πολιτεία και τα οποία άρχισαν να παραδίνονται στους διευθυντές των σχολικών μονάδων. Μέχρι και χθες, Κυριακή, ήταν προγραμματισμένο να έχει διανεμηθεί το σύνολο των παγουρίνο και των προστατευτικών μασκών σε όλα τα σχολεία του Δήμου Δράμας.
Σε ό,τι αφορά την αναγκαία αύξηση των ωρών απασχόλησης των σχολικών καθαριστριών, το Δημοτικό Συμβούλιο της Δράμας αποφάσισε την Παρασκευή, να υπάρξει διάθεση ιδίων πόρων από τον Δήμο Δράμας, προκειμένου να αυξηθούν οι ώρες εργασίας τους στα σχολεία. Θυμίζουμε ότι ο αριθμός των ωρών που είχε εγκριθεί από την πολιτεία αρχικά δεν κάλυπτε τις πραγματικές ανάγκες, οι οποίες μάλιστα είναι αυξημένες λόγω και της υγειονομικής κρίσης.
Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, είχαν ανακοινώσει ότι κατέθεσαν σχετική πρόταση προς την Δημοτική Αρχή προκειμένου να υπάρξει αύξηση των ωρών απασχόλησης των καθαριστριών, ενώ ο Δήμαρχος Δράμας σε ανακοίνωσή του έκανε γνωστό ότι αποφασίστηκε «η αύξηση των ωρών απασχόλησής τους και με τη σύμφωνη γνώμη των αντιπολιτεύσεων». Σε ότι αφορά το ποιος έλαβε τελικά την πρωτοβουλία των κινήσεων για την πρόταση αύξησης των ωρών των καθαριστριών, υπήρξε έντονη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής το οποίο έγινε με κατεπείγουσα τηλεδιάσκεψη. Οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ξεκαθάρισαν κατά τη συνεδρίαση, ότι η πρόταση αύξησης των ωρών των καθαριστριών κατατέθηκε από την δική τους πλευρά και ότι η δημοτική αρχή ολιγώρησε. Από την πλευρά της δημοτικής αρχής δεν υπήρξε κάποια τοποθέτηση επ’ αυτού.
Η εισήγηση που κατέθεσε για το θέμα η αρμόδια Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Αναστασία Τόλιου, και η οποία είχε τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου των δημοτικών παρατάξεων, και πλέον αποτελεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προβλέπει την αύξηση των ωρών απασχόλησης του προσωπικού για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων, 36 εργαζομένων με 77 συνολικά επιπλέον ώρες απασχόλησης ημερησίως. Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής είχε κατεπείγων χαρακτήρα, λόγω των αυξημένων αναγκών κάλυψης της καθαριότητας των σχολείων, της διασφάλισης της δημόσιας υγείας αλλά και της επιτακτικής ανάγκης σχολαστικού καθαρισμού των χώρων υγιεινής και των υπολοίπων χώρων των σχολικών μονάδων. Για τους λόγους αυτούς απαιτούνταν η επέκταση των ωρών απασχόλησης του προσωπικού καθαριότητας σε ημερήσια βάση, κάτι που τελικά αποφασίστηκε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την αντιπολίτευση η ουσιαστική λύση του προβλήματος που είχε προκύψει με τις καθαρίστριες θα επέλθει όταν δημοσιευτεί η αύξηση των ωρών που αποφασίστηκε στο ΦΕΚ, δηλαδή μετά από 20 ημέρες. Μέχρι τότε οι καθαρίστριες δεν θα αμείβονται για τις επιπλέον ώρες. Για την εξέλιξη μάλιστα που είχε το θέμα των σχολικών καθαριστριών μέχρι σήμερα οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν για ολιγωρία την Δημοτική Αρχή αλλά επέρριψαν ευθύνες και στο Υπουργείο Εσωτερικών για τις λίγες θέσεις και ώρες που ενέκρινε για τη Δράμα σε σύγκριση με άλλους δήμους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ