Πρωτόγνωρη κοσμοσυρροή στην «1η Λευκή Νύχτα»

0
3436

Οι εκτιμήσεις μας είναι ότι συμμετείχαν περισσότεροι από 15.000 επισκέπτες, λέει στα «Χ» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας


 

Χιλιάδες επισκεπτών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου της Δράμας και συμμετείχαν στην πρώτη «Λευκή Νύχτα» της Δράμας την Παρασκευή 7 Ιουλίου. Στην εμπορική αγορά τής Δράμας δεν βρέθηκαν μόνο χιλιάδες Δραμινοί κάθε ηλικίας αλλά και κάτοικοι όμορων νομών όπως και επισκέπτες από τη γειτονική Βουλγαρία που είχαν την ευκαιρία να βρουν προϊόντα ακόμη και σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές λόγω τής ημέρας.
Στην διάρκεια της «Λευκής Νύχτας» αναπτύχθηκαν περισσότερες από 30 δράσεις που είχαν προγραμματιστεί και περιλάμβαναν από μουσικά event και χορογραφίες, μέχρι αθλητικούς αγώνες, μπάσκετ και ποδοσφαίρου, κουκλοθέατρο, face painting, ξυλοπόδαρους, επιδείξεις ενόργανης γυμναστικής, αγώνες πυγμαχίας κλπ.
«Όλα πήγαν πάρα πολύ ικανοποιητικά. Τα καταστήματα δούλεψαν πολύ και είδαν αύξηση τζίρου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ειδικά την Τροχαία και τον διευθυντή της Αστυνομίας που “έβαλαν πλάτη”. Το βράδυ εκτός από τους 15 καθορισμένους δρόμους που είχαν προγραμματιστεί να κλείσουν, έκλεισε και η Βενιζέλου όπως και ένα τμήμα της 19ης Μαΐου, για να μην υπάρξουν ατυχήματα» δήλωσε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Γιώργος Κύρτσης.
Ο ίδιος είπε ότι λόγω της προβολής που προηγήθηκε ήρθαν στη Δράμα πολλοί επισκέπτες και από την Καβάλα, την Ξάνθη και τις Σέρρες. Ενώ ήρθαν και πάρα πολλοί επισκέπτες από την περιοχή του Παγγαίου όπως και πολλοί από τη γειτονική Βουλγαρία, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας.
«Ο Εμπορικός κόσμος της Δράμας είναι πολύ ικανοποιημένος από τη διοργάνωση. Κανείς μας δεν περίμενε τόσο πολύ κόσμο. Οι εκτιμήσεις μας είναι ότι συμμετείχαν στην «Λευκή Νύχτα» περισσότεροι από 15.000 επισκέπτες. Στη «Λευκή Νύχτα» μπόρεσαν να βρούνε ποσοστά εκπτώσεων ακόμη και 80% κατά βάση στο χώρο των υποδημάτων. Οι περισσότεροι βρήκαν χώρο στάθμευσης, στον χώρο του πάρκινγκ που διέθεσαν τα σούπερ μάρκετ Γουντσίδη, στον χώρο στάθμευσης του διοικητηρίου, αλλά και στην περιοχή της Ανάπλασης στην οδό Χελμού. Ήδη έχουμε το κίνητρο να ετοιμάσουμε από σήμερα την επόμενη «Λευκή Νύχτα» το 2024. Περιθώρια βελτίωσης φυσικά και υπάρχουν. Είδαμε κάποιες αστοχίες και λάθη αλλά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για την πρώτη φορά που διοργανώθηκε η «Λευκή Νύχτα» στη Δράμα. Σηκώσαμε πάρα πολύ τον πήχη ήδη. Οι δράσεις έφτασαν τελικά τις 34» ανέφερε.
Για την πολύ επιτυχημένη όπως αποδείχθηκε διοργάνωση, προηγήθηκε προετοιμασία 2,5 μηνών από τους ανθρώπους του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας, που τελικά κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν πολύ εντυπωσιακό νέο θεσμό. Την προσπάθεια αυτή του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας, στήριξαν οικονομικά, ο Δήμος Δράμας, η Περιφέρεια ΑΜΘ και το Επιμελητήριο Δράμας.
Από σήμερα ξεκινούν και οι θερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως και την Πέμπτη 31 Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας τα καταστήματα της Δράμας θα είναι κλειστά την Κυριακή 16 Ιουλίου σε αντίθεση με άλλες περιοχές της χώρας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ