Πρόβλημα και για το ΕΚΑΒ τα διπλοπαρκαρισμένα

0
2021

Σ. Μελισσινός στα «Χ»: «Το πρόβλημα είναι σοβαρότερο στην οδό Μ. Αλεξάνδρου»

Σημαντικό θέμα ασφάλειας στην κυκλοφορία των οχημάτων μέσα στην πόλη της Δράμας δημιουργείται από τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα. Πολλοί οδηγοί αναγκάζονται να κινηθούν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας προκειμένου να αποφύγουν τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, κάτι που ενέχει συχνούς κινδύνους για ατυχήματα.
Ωστόσο, σε μερικά σημεία το πρόβλημα που δημιουργείται έχει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Για παράδειγμα στην οδό Μ. Αλεξάνδρου, η παρεμπόδιση της κίνησης από τα διπλά παρκαρίσματα δεν αφήνει περιθώρια ανεμπόδιστης μετακίνησης προς το Νοσοκομείο της Δράμας, στα οχήματα που μεταφέρουν ασθενείς, ή και, πολύ περισσότερο στα ασθενοφόρα.
Το πρόβλημα στην κυκλοφορία που δημιουργείται από τα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα, είναι πολύ σοβαρότερο στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, τονίζει μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Πόλη+Ζωή, κ. Στέλιος Μελισσινός, εξηγώντας ότι: «Η οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι και ο δρόμος που εξυπηρετεί την κίνηση, από και προς, το Νοσοκομείο Δράμας. Εμποδίζεται η μετακίνηση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ από τα διπλοπαρκαρίσματα των οδηγών που σταθμεύουν εκεί, για περισσότερη ή λιγότερη ώρα, για να πάρουν χρήματα από το ΑΤΜ ή να επισκεφθούν το Υποθηκοφυλακείο ή ακόμα και να ξεφορτώσουν εμπορεύματα. Δημιουργούνται λοιπόν καθυστερήσεις στην κυκλοφορία που μπορούν να είναι κρίσιμες ακόμη και για τη ζωή των ασθενών που μεταφέρει το ΕΚΑΒ. Το θέμα το έθεσα και στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών δεν μου απάντησε. Επικοινώνησα και με τη Δημοτική Αστυνομία και είπαν ότι θα το δούνε. Πρότεινα να τοποθετηθούν στο σημείο κώνοι που θα εμποδίσουν τη διπλή στάθμευση, όπως έχει γίνει και στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Δεν διέκρινα διάθεση να γίνει κάποια τέτοια παρέμβαση. Εάν γίνει κάποιο ατύχημα τότε ίσως το πρόβλημα γίνει περισσότερο κατανοητό…».
Ευτυχώς, όπως σημειώνει ο κ. Μελισσινός, μετά από τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα με τη στάθμευση στην οδό Αντιγόνου, το πρόβλημα εκεί λύθηκε και τα αυτοκίνητα παρκάρουν μόνο από τη μία πλευρά του δρόμου, ενώ η κίνηση έχει απελευθερωθεί.
Σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος, απαντώντας στα «Χ», το πρόβλημα με τα διπλοπαρκαρισμένα ΙΧ δεν αφορά μόνο την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά είναι κάτι που σχετίζεται συν τοις άλλοις και με την απουσία επαρκών χώρων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης. «Ένα βήμα στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος είχε γίνει επί Δημαρχίας Χαρακίδη με τη λειτουργία της ελεγχόμενης στάθμευσης, ωστόσο είναι απαραίτητο και να δημιουργηθούν νέοι χώροι στάθμευσης στο κέντρο της πόλης. Οι χώροι που θα μπορούσαν να γίνουν νέα σημεία στάθμευσης είναι περιορισμένοι. Θα μπορούσε όμως να εξεταστεί η περίπτωση της αλάνας της λαϊκής αγοράς, που λέγεται ότι ανήκει στην Αστυνομία. Αν σε εκείνο τον χώρο δημιουργούνταν για παράδειγμα ένα πολυώροφο πάρκινγκ, θα έδινε μεγάλη ανάσα στην κυκλοφορία και θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες στάθμευσης στο κέντρο της πόλης».
Όπως είπε ο κ. Μελισσινός, θα έπρεπε να αξιοποιηθούν παράλληλα και εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης μέσα στην πόλη, που είναι φιλικότεροι προς το περιβάλλον και μπορούν να αποφορτίσουν την κυκλοφορία, όπως η κίνηση με ηλεκτρικά ποδήλατα ή η χρήση cargo-bikes. «Υπάρχουν πολύ χρήσιμα προγράμματα που προωθούν αυτές τις μορφές μετακίνησης από την ΕΕ. Ο Δήμος Δράμας μπήκε σε ένα τέτοιο πρόγραμμα αλλά τελικά εξήλθε από αυτό. Αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να συνεχιστεί κατά την άποψή μου. Ο Δήμος Δράμας θα πρέπει να αξιοποιήσει περισσότερο τις δυνατότητες που υπάρχουν για την ανάπτυξη ήπιων μορφών μετακίνησης, φιλικών προς το περιβάλλον, μέσα στην πόλη» κατέληξε ο κ. Μελισσινός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!