Πρόβλημα ορατότητας στη 19ης Μαΐου, λόγω τοποθέτησης μίας κατασκευής του ΒΑΑ, αναφέρουν οι οδηγοί

0
277

– Πρόκειται για κυτίο που αφορά την υδρονέφωση της περιοχής και το οποίο τοποθετήθηκε τις προηγούμενες ημέρες
– Θα εξεταστεί το πρόβλημα, λένε οι αρμόδιοι στα «Χ»


Προβλήματα ορατότητας και ασφάλειας στη διέλευση των οδηγών προκαλεί ένα μεγάλο μεταλλικό κυτίο που τοποθετήθηκε σε πολύ μικρή απόσταση από τη διασταύρωση των οδών Καραϊσκάκη και 19ης Μαΐου. Η κατασκευή περιλαμβάνει μέρος του μηχανολογικού εξοπλισμού που είναι απαραίτητος για την αστική ανάπλαση στην οδό 19ης Μαΐου, ωστόσο στο σημείο όπου τοποθετήθηκε περιορίζει την ορατότητα των οδηγών που εξέρχονται από την οδό Καραϊσκάκη προς τη 19ης Μαΐου, όπως ανέφεραν συμπολίτες μας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας».
Το πρόβλημα γίνεται αντιληπτό εάν κανείς επισκεφθεί το συγκεκριμένο σημείο όπου τοποθετήθηκε το κυτίο του εξοπλισμού τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει για την εξέλιξη της ανάπλασης στην περιοχή. Οι οδηγοί που κινούνται στην οδό Καραϊσκάκη και φθάνουν στη διασταύρωση με την 19ης Μαΐου, λόγω της κατασκευής που τοποθετήθηκε, δυσκολεύονται να ελέγξουν το ρεύμα κυκλοφορίας της 19ης Μαΐου που βρίσκεται στα αριστερά τους, καθώς και το κατά πόσο εκείνη την ώρα περνούν οχήματα. Αυτό δημιουργεί μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα ασφάλειας και ίσως πιθανούς κινδύνους για τους οδηγούς.
Τα «Χ» επικοινώνησαν με τον μηχανικό του έργου της ανάπλασης που είναι υπεύθυνος για τα πεζοδρόμια και αναφέρθηκε το πρόβλημα σε μία προσπάθεια να διερευνηθεί εάν και κατά πόσο θα μπορούσε να βρεθεί μια ασφαλής και εφικτή λύση. Όπως είπε ο κ. Τσαούσης, μηχανικός εταιρείας και αρμόδιος για τα έργα που είναι σε εξέλιξη στα πεζοδρόμια στην περιοχή παρέμβασης, το κυτίο περιλαμβάνει εξοπλισμό για την υδρονέφωση που θα εφαρμοστεί στην περιοχή βάσει του σχεδιασμού των έργων ανάπλασης. Ο ίδιος τόνισε ότι η κατασκευή τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο σημείο με βάση τον σχεδιασμό του έργου και ότι, αν υφίσταται κάποιο πρόβλημα, είναι πολύ δύσκολο να μετακινηθεί σε άλλο σημείο. Πάντως, δεσμεύτηκε να διερευνήσει το ζήτημα.
Τα «Χ» απευθύνθηκαν και στον έναν από τους τρεις επιβλέποντες των έργων του Δήμου Δράμας για τα έργα στην περιοχή του ΒΑΑ, τον κ. Αθ. Μόσχου, ο οποίος σημείωσε ότι θα διερευνηθεί το ζήτημα αυτό. Ο ίδιος τόνισε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να μετακινηθεί η κατασκευή, καθώς από κάτω υπάρχουν ηλεκτρικά και υδραυλικά δίκτυα τα οποία καταλήγουν εκεί. Το ενδεχόμενο μετακίνησης του κουτιού θα σήμαινε ότι θα πρέπει να σκαφτεί εκ νέου το πεζοδρόμιο και να τοποθετηθούν τα δίκτυα και πάλι. Ωστόσο, προέθεσε ότι, εάν όντως υπάρχει λόγος, μπορεί να βρεθεί και ο τρόπος για να λυθεί το όποιο πρόβλημα, αλλά θα πρέπει να διαπιστωθεί καταρχάς ότι υπάρχει, ενώ σημείωσε: «Αν όντως υπάρχει θέμα, είναι πιθανόν να εξετάσουμε να αλλάξει το σχήμα του, να χαμηλώσει σε ύψος και να αλλάξει διαστάσεις σε ένα σχήμα ειδικά μετρημένο για τη θέση αυτή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ