Προβληματισμοί και πάλι για την μεταφορά της «Λαϊκής»

0
2172

Ομόφωνα θετική ήταν η εισήγηση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου της Δράμας προς την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που συνεδρίασε στις 25 Φεβρουαρίου και συζήτησε τον νέο κανονισμό λειτουργίας της Λαικής Αγοράς.

Σύμφωνα με αυτήν η Λαϊκή Αγορά του Δήμου Δράμας θα συνεχίσει να λειτουργεί επί της οδού 19ης Μαΐου κάθε Πέμπτη ενώ ελάχιστες διαφοροποιήσεις παρουσιάζουν οι όροι λειτουργίας της. Ωστόσο κατά την διάρκεια της συζήτησης τέθηκε θέμα προβληματισμού για την αλλαγή του τόπου διεξαγωγής της για λόγους που σχετίζονται με την ασφάλεια των καταναλωτών και όχι μόνο. Παράλληλα τέθηκαν και προτάσεις για την αξιοποίηση του στρατοπέδου Ανδρικάκη για την μελλοντική λειτουργία της.
Κατά την συζήτηση ο εκπρόσωπος και διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας κ. Ιωάννης Αραμπατζής κατέθεσε την άποψη ότι για να μπρούν να διέλθουν μέσα από τον χώρο της Λαικής Αγοράς στην 19ης Μαίου μικρά πυροσβετικά οχήματα σε περίπτωση που αυτό καταστεί αναγκαίο θα πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον 3 μέτρων μεταξύ των πάγκων των μικροπωλητών ώστε να μην υπάρχουν εμπόδια στο οδόστρωμα. Παράλληλα για λόγους διευκόλυνσης του έργου της Πυροσβεστικής θα πρέπει είναι ελεύθεροι απο πάγκους και παρκαρισμένα αυτοκίνητα οι κάθετοι οδοί στην 19ης Μαίου. Τέλος κατέληξε ότι θα πρέπει σύμφωνα με την άποψη της υπηρεσίας του, η Λαϊκή Αγορά να μεταφερθεί εκτός κατοικημένης περιοχής, ώστε να μην είναι μειωμένη η πυρασφάλεια των καταστημάτων και των οικιών που βρίσκονται στην περιοχή και να μην συνατά εμπόδια η όποια επέμβαση της Πυροσβεστικής.
Κατά την διάρκεια των όσων κατατέθηκαν στην συζήτηση, στο πλαίσιο της επιτροπής διαβούλευσης ο εκπρόσωπος της Οικολογικής Κίνησης Δράμας κ. Στέλιος Μελισσινός, υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να μετέχουν στην συζήτηση και εκπρόσωποι της Λαϊκής Αγοράς και παράλληλα τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός για ενναλακτικό χώρο λειτουργίας της αφού η αλάνα του Μασούτη, όπου διεξάγεται μέρος της Λαϊκής, δεν αποκλείεται να βγεί σε πλειστηριασμό για αξιοποίηση από ιδιωτικό ή δημόσιο φορέα και παράλληλα υπάρχει ο σχεδιασμός για την αναβάθμιση της οδού, που επιβάλλει την ύπαρξη εναλλακτικού χώρου. Πάντως υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι σε ότι αφορά την επιβολή κυρώσεων, θεωρεί πως θα έπρεπε τα πρόστιμα να είναι περισσότερο απαγορευτικά από το προβλεπόμενο ποσό των 100 ευρώ, προτείνοντας την επιβολή κυρώσεων και για λόγους καθαριότητας και υγιεινής. Ακόμη, πρότεινε την εκμετάλλευση του στρατοπέδου Ανδρικάκη για μελλοντική εγκατάσταση της λαϊκής αγοράς.
Αξίζει να σημειωθεί και η άποψη που κατέθεσε στην ίδια συζήτηση και ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Παναγιώτης Καρυπίδης ο οποίος εκτίμησε ότι το χρηματικό πρόστιμο των 100 ευρώ που προβλέπεται σε περίπτωση παραβίασης των διατάξεών είναι μικρό και πρότεινε τη σταδιακή διακύμανση του. Ακόμη ανάμεσα σε άλλα είπε ότι για το ενδεχόμενο μεταφοράς της λαϊκής, δεν είναι ξεκάθαρη η θέση του Εμπορικού Συλλόγου καθώς τα μισά μέλη του είναι υπέρ της μεταφοράς της και τα υπόλοιπα μέλη είναι αντίθετα με αυτή την εξέλιξη…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!