Προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «η Μπάντα» του Νίκου Ασλανίδη

Με φόντο τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

0
3231

Μια συγκλονιστική ιστορία που έμεινε ζωντανή χάρη στον Γιάννη Παπαδόπουλο, μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Κερασούντας, αφηγείται το ντοκιμαντέρ “Η μπάντα” που είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα. Την Φιλαρμονική της Κερασούντας είχε επιστρατεύσει ο διώκτης των Ελλήνων του Πόντου Τοπάλ Οσμάν. Ο ίδιος ανάγκαζε την μπάντα να αποδίδει εμβατήρια όταν η συμμορία του άρχιζε δολοφονικές επιθέσεις.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ που θα γίνει με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου διοργανώνεται το ερχόμενο Σάββατο 2 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Ωδείο της Δράμας.
Διοργανώνεται από τους πολιτιστικούς συλλόγους Αρκαδικού «Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος», Ένωση χορευτών Ν. Δράμας «Πυρρίχιος» και Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας, σε συνεργασία με τον Νίκο Ασλανίδη. Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Νίκου Ασλανίδη, δημιουργού της εκπομπής «Αληθινά Σενάρια» στην ΕΡΤ3 παρουσιάζει στο κοινό της Δράμας μια αληθινή ιστορία από μια εποχή που οφείλουμε να μην λησμονήσουμε.
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της προβολής του ντοκιμαντέρ που έχει έτος παραγωγής το 2018, “Πρόκειται για μια συγκλονιστική ιστορία. Τα μέλη της ορχήστρας της Κερασούντας, 13 Έλληνες και 3 Τούρκοι, στο τέλος σφαγιάστηκαν. Ο μόνος που επέζησε ήταν ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος και εξιστόρησε όσα βίωσε από αυτήν την τραγωδία. Μια ιστορία που μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη και έχει διάρκεια 64 λεπτά.
Η πρωτοβουλία είναι αξιοσημείωτη καθώς φέτος συμπληρώνεται ένας αιώνας από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Ασλανίδη, το σενάριο του Νίκου Ασλανίδη, η διεύθυνση φωτογραφίας του Γιώργου Ασλανίδη και Νίκου Ασλανίδη, το μοντάζ είναι του Αριστείδη Παυλίδη, ο ήχος είναι του Γιώργου Ασλανίδη, η μουσική του Γιάννη Πιτσούνη, η παραγωγή του Νίκου Ασλανίδη και η αφήγηση του Γεώργιου Συμεωνίδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ