Ψηφίζεται η συγχώνευση τον Απρίλιο

Στην δημοσιότητα το Νομοσχέδιο για το νέο Πανεπιστήμιο που περιλαμβάνει και τα δυο νέα τμήματα της Δράμας.

0
2540

Δημοσιεύτηκε την Δευτέρα από το Υπουργείο Παιδείας το Σχέδιο Νόμου που περιλαμβάνει τη συγχώνευση του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας και ΤΕΙ ΑΜΘ όπου ανήκει και η νέα σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών της Δράμας με τέσσερα πανεπιστημιακά τμήματα, εκ των οποίων τα δυο θα έχουν έδρα τη Δράμα.

Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ χθες, ο πρύτανης του ΤΕΙ ΑΜ-Θ κ. Δημήτρης Μπαντέκας, είπε ότι το σχέδιο Νόμου σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που υπήρξαν, θα κατατεθεί προς ψήφιση στην Βουλή τις επόμενες ημέρες, το πιθανότερο εντός του Απριλίου.
Σύμφωνα με το σχέδιο Νόμου που έχει τίτλο «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις» στην Δράμα θα λειτουργήσει το τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος και το τμήμα Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας. Σε ότι αφορά τα άλλα δυο τμήματα της ίδιας σχολής δηλαδή το τμήμα Γεωπονίας και το τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων αυτά θα λειτουργήσουν με έδρα την Θεσσαλονίκη.
Στα θετικά της λειτουργίας της νέας Πανεπιστημιακής Σχολής με έδρα την Δράμα, περιλαμβάνεται και η διάρκεια φοίτησης. Ο πρώτος κύκλος σπουδών θα διαρκεί δέκα (10) ακαδημαϊκά εξάμηνα, δηλαδή πέντε χρόνια σε αντιδιαστολή με τα υπόλοιπα νέα τμήματα που θα λειτουργήσουν και για τα οποία ο πρώτος κύκλος σπουδών είναι οκτώ (8) ακαδημαϊκά εξάμηνα, δηλαδή τέσσερα χρόνια.
Tα ΧΡΟΝΙΚΑ παρουσιάζουν τις νέες σχολές όπως ακριβώς περιλαμβάνονται εντός του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας που προβλέπει τη συγχώνευση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Ειδικότερα, το Σχέδιο Νόμου προβλέπει ότι μετά τη συνένωση στο ΔΙ.ΠΑ.Ε. ιδρύονται οι εξής Σχολές και Τμήματα:
α) Οικονομίας και Διοίκησης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα: α) Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, με έδρα τις Σέρρες, β) Οικονομικών Επιστημών, με έδρα τις Σέρρες, γ) Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, με έδρα την Κατερίνη, δ) Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, με έδρα την Καβάλα, ε) Διοίκησης Οργανισμών, Μαρκετινγκ και Τουρισμού, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, στ) Λογιστικής και Πληροφοριακών Συστημάτων, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ζ) Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, με έδρα την Καβάλα, η) Δημόσιας Διοίκησης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
β) Κοινωνικών Επιστημών, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα: αα) Βιβλιοθηκονομίας, Αρχειονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, β) Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, γ) Ανατολικών Γλωσσών και Πολιτισμών, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
γ) Επιστημών Υγείας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα: α) Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, β) Μαιευτικής, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, γ) Βιοϊατρικών Επιστημών, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, δ) Φυσικοθεραπείας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ε) Νοσηλευτικής, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και παράρτημα του Τμήματος, με έδρα το Διδυμότειχο.
δ) Μηχανικών, με έδρα τις Σέρρες, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα: αα) Μηχανολόγων Μηχανικών, με έδρα τις Σέρρες, β) Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής, με έδρα τις Σέρρες, γ) Πολιτικών Μηχανικών, με έδρα τις Σέρρες, δ) Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών, με έδρα τις Σέρρες, ε) Μηχανικών Περιβάλλοντος, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, στ) Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ζ) Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
ε) Επιστημών Σχεδιασμού, με έδρα τις Σέρρες, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα: α) Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, με έδρα τις Σέρρες, β) Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης, με έδρα το Κιλκίς,
στ) Θετικών Επιστημών, με έδρα την Καβάλα, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα: α) Φυσικής, με έδρα την Καβάλα, β) Χημείας, με έδρα την Καβάλα, γ) Πληροφορικής, με έδρα την Καβάλα, δ) Γεωλογίας, με έδρα την Καβάλα.
ζ) Γεωτεχνικών Επιστημών, με έδρα τη Δράμα, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα: α) Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, με έδρα τη Δράμα, β) Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας, με έδρα τη Δράμα, γ) Γεωπονίας, με έδρα την Θεσσαλονίκη, δ) Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, με έδρα την Θεσσαλονίκη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!