Πτώση 10% σε σχέση με πέρσι στις θερινές εκπτώσεις

Οι υψηλές εκπτώσεις δεν στάθηκαν ικανές να αυξήσουν ουσιαστικά τον τζίρο στην Δράμα

0
3169

Πτώση σε ποσοστό 10% περίπου σε σχέση με την περσινή θερινή περίοδο των εκπτώσεων σημείωσε ο τζίρος των καταστημάτων του Εμπορικού Συλλόγου της Δράμας όπως εξηγεί μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Δράμας Αντώνης Σκουλίδης.

Τα υψηλά ποσοστά εκπτώσεων που ανήλθαν μέχρι και στο 70% μπορεί να ήταν αξιοπρόσεκτα αλλά δεν έφεραν την επι­θυμητή προσέλευση αγο­ραστών στα καταστήματα λόγω της οικονομικής δυ­σχέρειας που επικρατεί και φαίνεται ότι επηρεάζει σοβαρά ακόμη και την εκπτωτική περίοδο.

Οι Έλληνες μετανάστες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό και επι­σκέπτονται κάθε χρόνο την Δράμα τόνωσαν σε κάποιο βαθμό με την παρουσία τους την αγοραστική κίνηση στην περίοδο των εκπτώσεων παρόλα αυτά η έλευσή τους και η παρουσία τους έγινε αργότερα από τις προηγούμενες χρονιές και μετά τις 5 με 6 Αυγούστου κάτι που ως γεγονός επηρέασε αρνητικά τον τζίρο των εκπτώσεων.

 

Συγκριτικά θυμίζουμε ότι η εικόνα και των χει­μερινών εκπτώσεων σε επίπεδο τζίρου δεν ήταν καλή σε όλα τα είδη, μά­λιστα περιγράφοντας την κατάσταση που υπήρξε ο πρέοδρος του Εμπο­ρικού Συλλόγου Δράμας Αντώνης Σκουλίδης είχε επισημάνει μεταξύ άλλων “Φέτος δεν υπήρξε κανέ­να απολύτως ενδιαφέρον από τους καταναλωτές για τις εκπτώσεις. Είτε πραγματοποιήθηκαν οι εκπτώσεις είτε όχι, φά­νηκε να μην αγγίζει τους καταναλωτές. Με την είσοδο του 2018 ήταν εμφανέστατη η αδυναμία του κόσμου να κατα­ναλώσει. Η κίνηση στις εκπτώσεις ήταν σχεδόν ανύπαρκτη και με αυτή την έννοια μπλόκαρε ολόκληρη η οικονομία, όχι μόνο στη Δράμα”.

Βέβαια και στις αντί­στοιχες χειμερινές εκ­πτώσεις τα ποσοστά του 60 -70% δεν οδήγησαν τον κόσμο στα καταστή­ματα, τουλάχιστον σε ικανοποιητικό για τους εμπόρους βαθμό. Κάτι που όπως έχουμε επι­σημάνει οδηγεί πολύ εύ­κολα σε συμπεράσματα καθόλου αισιόδοξα για το μέλλον της εμπορικής δραστηριότητας στην πε­ριοχή μας.

Οι θερινές εκπτώσεις που λήγουν πάντως στις 31 Αυγούστου έδειξαν ότι ίδια ή παρόμοια ήταν η αγοραστική κίνηση και στους γειτονικούς Νο­μούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ