Ραντεβού και πάλι με τις κάλπες την Κυριακή

Προετοιμάζονται εκ νέου 257 εκλογικά τμήματα στην Δράμα

0
1098

Ραντεβού με την κάλπη, αυτή την φορά των επαναληπτικών εκλογών της 2ας Ιουνίου έχουν την ερχόμενη Κυριακή οι δραμινοί που καλούνται να εκλέξουν νέους δημάρχους σε τέσσερις δήμους του Νομού Δράμας και τον επόμενο Περιφερειάρχη της ΠΑΜΘ.

Στον Δήμο της Δράμας καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στον κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο και τον κ. Κυριάκο Χαρακίδη.
Αντίστοιχα τον Δήμο Παρανεστίου ανάμεσα στον κ. Αναστάσιο Καγιάογλου και την κα Αλίκη Σωτηριάδου. Στον Δήμο Δοξάτου μεταξύ του κ. Δημήτρη Δαλακάκη και του κ. Θέμη Ζεκερίδη και στον Δήμο Κ. Νευροκοπίου μεταξύ του κ. Ελευθέριου Ταμπουρίδη και του κ. Γιώργου Θεοδωρίδη. Παράλληλα σε άλλη κάλπη οι πολίτες του Νομού Δράμας καλούνται να επιλέξουν τον επόμενο περιφερειάρχη της ΠΑΜΘ μεταξύ των κυρίων Χρήστου Μέτιου και Χριστόδουλου Τοψίδη.
Ήδη από την Πέμπτη τα ψηφοδέλτια και το εκλογικό υλικό ετοιμάστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας προκειμένου να ακολουθήσουν τον δρόμο για τα εκλογικά τμήματα, τα οποία θα είναι συνολικά 257 σε ολόκληρο τον Νομό και επίσης θα χωρίζονται σε αίθουσες Α και Β, όπως την προηγούμενη φορά (στις 26 Μαΐου). Στην πρώτη αίθουσα θα τοποθετηθεί η κάλπη των περιφερειακών εκλογών και στην άλλη αίθουσα η κάλπη των δημοτικών εκλογών όπου έχουν ορισθεί να γίνουν επαναληπτικές δημοτικές εκλογές, (δηλαδή σε όλους του δήμους της Δράμας πλην του Δήμου Προσοτσάνης). Ωστόσο και παρά το γεγονός ότι οι κάλπες θα είναι πολύ λιγότερες από τις εκλογές της 26ης Μαΐου, ο αριθμός των δικαστικών αντιπροσώπων θα είναι ακριβώς ο ίδιος.
Τα αποτελέσματα των εκλογών θα είναι γνωστά πολύ νωρίτερα από την προηγούμενη εκλογική διαδικασία, καθώς όχι μόνο τα ψηφοδέλτια θα είναι λιγότερα αλλά δεν θα υφίσταται και θέμα καταμέτρησης σταυρών αφού οι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν μεταξύ δυο προσώπων και άρα μεταξύ μόνο δυο ψηφοδελτίων σε κάθε κάλπη.
Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο άλλωστε, η επαναληπτική ψηφοφορία της 2ας Ιουνίου θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα και οι εκλογείς δεν σημειώνουν σταυρό προτίμησης σε κανένα υποψήφιο σύμβουλο, καθόσον η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μόνο ανάμεσα στους υποψηφίους περιφερειάρχες ή τους υποψήφιους δημάρχους των δύο (2) συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία. Οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν δηλαδή μόνο το ψηφοδέλτιο με την παράταξη που επιθυμούν. Εντούτοις, ψηφοδέλτια με σταυρό προτίμησης δεν προσμετρούνται ως άκυρα.
Στο πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας τα σχολεία είναι κλειστά από εχθές Παρασκευή 31 Μαΐου έως και την Δευτέρα 3 Μαΐου όπως έγινε γνωστό από την ΠΕ Δράμας.
Ευχή όλων είναι οι διαδικασίες να κυλήσουν ομαλότερα και σαφώς ταχύτερα απο την προηγούμενη φορά, κατά την οποία λόγω του όγκου των δεδομένων και της διαδικασίας που ακολουθήθηκε στις δημοτικές εκλογές, οι υποψήφιοι χρειάστηκε να περιμένουν πέντε ολόκληρες ημέρες παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβλήθηκαν απο τις υπηρεσίες, για να μάθουν εάν τελικώς εξελέγησαν ή όχι και πόσους σταυρούς έλαβαν…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ