Ρεκόρ ταινιών φέτος στο Φεστιβάλ

0
1324

Γ. Δεμερτζής στα «Χ»: «Την Τετάρτη η συνέντευξη τύπου στην Αθήνα για την ανακοίνωση του φετινού προγράμματος»


Εξαιρετικά μεγάλος είναι ο αριθμός των ταινιών που υποβλήθηκαν από τους υποψήφιους για την συμμετοχή τους στο φετινό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, κάτι που δείχνει και την σημασία που έχει πλέον αποκτήσει ο θεσμός με το πέρασμα του χρόνου στους κινηματογραφιστές, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η φάση της κατάθεσης των αιτήσεων για συμμετοχή στα διαγωνιστικά τμήματα του φεστιβάλ έχει ολοκληρωθεί και παράλληλα έχει ολοκληρωθεί το στάδιο της σύνθεσης των προκριματικών επιτροπών. Ενώ αυτές τις ημέρες θα γίνει στην Αθήνα και η επίσημη ανακοίνωση του προγράμματος της φετινής διοργάνωσης, όπως δήλωσε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας κ. Γιώργος Δεμερτζής.
Ο κ. Δεμερτζής έκανε γνωστό μιλώντας στα «Χ» ότι η ανακοίνωση του φετινού προγράμματος του φεστιβάλ προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τετάρτη 13 Ιουλίου, οπότε και θα ανακοινωθούν, συν τοις άλλοις, οι αποφάσεις των προκριματικών επιτροπών για τις ταινίες που θα συμμετάσχουν στην φετινή διοργάνωση. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικός για την εξέλιξη του θεσμού, είναι ο αριθμός των υποψήφιων ταινιών που στο εθνικό διαγωνιστικό μέρος φέτος έσπασε τα ρεκόρ συμμετοχής με 287 υποψήφιες ταινίες περίπου. Παράλληλα στο διεθνές διαγωνιστικό, το διεθνές σπουδαστικό και εθνικό σπουδαστικό υπήρξαν τουλάχιστον 3500 αιτήσεις.
Τις προηγούμενες ημέρες μάλιστα ανακοινώθηκε και η πρόσκληση των εθελοντών του 45ου DISFF που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2022. Η πρόσκληση απευθύνεται σε όσους αγαπούν τις ταινίες και γενικότερα το σινεμά, είναι σινεφίλ ή ονειρεύονται να βρεθούν στο παρασκήνιο ενός από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα φεστιβάλ κινηματογράφου στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, δηλαδή το Φεστιβάλ Δράμας. Το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας, που θα συμπληρώσει φέτος τον Σεπτέμβρη, 45 χρόνια απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα εθελοντών προς όλους τους ενδιαφερόμενους ανεξαρτήτως ηλικίας για την επερχόμενη διοργάνωση. Οι άνθρωποι του φεστιβάλ θεωρούν ότι οι εθελοντές αποτελούν ένα σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας τους που συμβάλλει ουσιαστικά τόσο στο στάδιο της προετοιμασίας όσο και στο στάδιο της υλοποίησης του φεστιβάλ και διαμορφώνει με τον καλύτερο τρόπο το τελικό αποτέλεσμα της διοργάνωσης. Για τον λόγο αυτό κάλεσαν και φέτος όσους και όσες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ενεργά κατά την προετοιμασία και τη διεξαγωγή του 45ου Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας, να συμπληρώσουν την φόρμα που είναι ανηρτημένη στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ μέχρι τις 31 Ιουλίου. Σε όλους τους εθελοντές θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Το Φεστιβάλ δέχεται αιτήσεις από όλα τα άτομα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Οι εθελοντές πρέπει να έχουν γνώση ξένης γλώσσας (κατά προτίμηση αγγλικά) και γνώσεις χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 25210 47575.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ