«Ρεμπέτικες Ιστορίες» στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας

Μια μουσικοθεατρική αναδρομή στο αστικό τραγούδι και την μεταπολεμική Ελλάδα

0
3780

Mια ενδιαφέρουσα παράσταση στο πλαίσιο του προγράμματος εκδηλώσεων των
Ελευθερίων της Δράμας, με τίτλο “Ρεμπέτικες Ιστορίες” θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 9 το βράδυ στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας.

Χρονικό σημείο αναφοράς το 1954 και η μεταπολεμική Ελλάδα… μια ματωμένη Ελλάδα όπως
αναφέρουν οι διοργανωτές της παράστασης παραπέμποντας σε μία Ελλάδα (εκείνης της περιόδου) “που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, αφήνοντας πίσω καταστροφές, προσφυγιά, πολέμους. Μια Ελλάδα που έχει μάθει να παλεύει με κάθε θηρίο και να
βγαίνει νικήτρια, χορεύοντας και τραγουδώντας τους καημούς της. Η παράσταση αναφέρεται σε μια αυλή… μια παρέα… μια κομπανία… όπου στήνεται ένα γλέντι να ξορκιστεί το κακό, τραγουδούν και χορεύουν για να αφήσουν πίσω το πονεμένο παρελθόν. Φλερτάρουν και γελούν γιατί η ζωή προχωράει”.
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές επίσης “Είναι μια μουσικοθεατρική αναδρομή στο αστικό
τραγούδι μέσα από τις αναμνήσεις μιας γενιάς που παλεύει να ανα- γεννηθεί και να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Μια παρέα ανθρώπων που χορεύουν, τραγουδούν, γελούν, θυμούνται, πίνουν, διασκεδάζουν με αφορμή τη ζωή και τη μοίρα που οφείλει ένα καλύτερο
αύριο σε όλους αυτούς που βασανίστηκαν και υπέφεραν στα χρόνια που προηγήθηκαν. Έτσι έγινε ο καημός τραγούδι, ο αναστεναγμός πενιά, η ζωή γλέντι.
Οι συντελεστές της παράστασης:
Μουσική Διδασκαλία: Απόστολος Αποστολίδης Σκηνοθεσία: Χρύσα Τσουμάνη Κείμενα: Ιωάννα Καρατζά Βοηθός Σκηνοθέτη: Άννα Κυρκιζιώτου Διδασκαλία χορών:
Στέλιος Καραμανώλης Μουσικοί: Χαριτίνη Μελισσοπούλου (τραγούδι), Βασίλης Κιορμήτρου
(μπουζούκι), Γιάννης Βαμβακάς (τραγούδι, μπουζούκι, μπαγλαμάς), Παναγιώτης Αμπεριάδης
(τραγούδι, κιθάρα), Νίκος Βουλγαρίδης (ακκορντεόν), Απόστολος Αποστολίδης (τραγούδι, μπουζούκι, κιθάρα, μπαγλαμάς).
Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Λευτέρης Ελευθεριάδης, Χρήστος Αλεξιάδης, Γιάννα Καραγαϊτάνη, Ειρήνη Μαρνά, Γιώργης Κουτσαβάκης, Κοσμάς Παπαδόπουλος, Όλγα Παλακίδου, Πελαγία Κατσικιά, Ολγα Καρατζόγλου.
Στην παράσταση συμμετέχει ο Π.Σ. Δράμας “Οι ρίζες μας”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ