Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Νομού Δράμας 2023

0
245

Διεξήχθη την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 το Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι 2023 του Νομού Δράμας.
Τους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο Μουσικό Σχολείο Δράμας ανέλαβε ο Σκακιστικός Όμιλος Δράμας και η Ένωση Σκακιστών Δράμας, που μαζί με τα παιδιά αλλά και τους γονείς τους ετοίμασαν τον αγωνιστικό χώρο για να υποδεχτούν τα παιδιά από όλα τα σχολεία του Νομού Δράμας. Συμμετείχαν 82 παιδιά όλων των ηλικιών, από νηπιαγωγείο μέχρι και Λύκειο. Στο αγωνιστικό κομμάτι, διεξήχθησαν 5 διαφορετικά τουρνουά με ελβετικό σύστημα 5 γύρων ανάλογα με τη σχολική τάξη των μαθητών, από τα Νήπια μέχρι και την ενιαία κατηγορία του Λυκείου.
Οι συμμετοχές φέτος ήταν διπλάσιες από πέρσι, πράγμα που φανερώνει την μεγάλη διάδοση του σκακιού στην πόλη και κάτι που είναι και ο κύριος σκοπός των σκακιστικών συλλογών της Δράμας. Ο Σκακιστικός Όμιλος και η Ένωση Σκακιστών Δράμας διοργανώνουν στα γραφεία του συλλόγου τουρνουά σκάκι σχεδόν κάθε Κυριακή ώστε να έχουν τα παιδιά συνεχή επαφή με το άθλημα. Ο Σκακιστικός όμιλος το 2024 θα διοργανώσει στην πόλη μας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κάτω των 20. Έτσι η πόλη μας μετά από πολλά χρονιά θα αναλάβει μια μεγάλη πανελλήνια διοργάνωση πράγμα θα βοηθήσει στην περεταίρω προβολή και διάδοση του σκακιού στην πόλη μας.
Οι νικητές της κάθε τάξη θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση που είναι το Περιφερειακό Σχολικό πρωτάθλημα σκάκι που θα διεξαχθεί στις 2 Απριλίου 2023 στην πόλη της Κομοτηνής.
Όλοι οι συντελεστές της διοργάνωσης έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε το μαθητικό πρωτάθλημα αυτό, να γίνει μια όμορφη και θετική εμπειρία για τους μικρούς σκακιστές του δήμου μας. Συγχαίρουμε τους νικητές κάθε κατηγορίας και τους ευχόμαστε καλή πρόοδο και ακόμη μεγαλύτερες συλλογικές και ατομικές επιτυχίες.
Κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή τους και ευχόμαστε να τους δούμε ξανά στο επόμενο σχολικό τουρνουά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ