Σε 10 προσλήψεις για 1+1 χρόνο θα προχωρήσει η ΔΕΥΑΔ

0
3473

Αίτηση στον ΟΑΕΔ για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 υποβάλλει η δημοτική επιχείρηση.

Την απόφαση να υποβάλει αίτηση για την ένταξη της ΔΕΥΑΔ σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών έλαβε η δημοτική επιχείρηση. Η απόφαση αφορά 10 θέσεις των παρακάτω ειδικοτήτων: 2 θέσεις υδραυλικών, 2 ηλεκτρολόγων, 2 θέσεις εργατών αποχέτευσης, 2 θέσεις οικοδομικών εργασιών, 1 θέση σιδηρουργού –καμινευτή –σιδερά, 1 θέση καθαρίστριας.
Την ίδια ώρα, και ο Δήμος Δράμας εξετάζει τη δυνατότητα συμμετοχής του στο πρόγραμμα 55-67 του ΟΑΕΔ που αφορά την επιδότηση της απασχόλησης ανέργων αυτού του ηλικιακού φάσματος. Ταυτόχρονα, είναι η υπό εξέταση η συμμετοχή σε πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας ατόμων ΑΜΕΑ, όπως και ατόμων στο στάδιο της επανένταξης από εξαρτήσεις, όπως είχε κάνει γνωστό στις αρχές Αυγούστου στα “Χ” ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Μιχάλης Τάσσου.
Ο ΟΑΕΔ στα μέσα Ιουλίου είχε ανακοινώσει την έναρξη τριών προγραμμάτων απασχόλησης με συνολικά 18.000 νέες θέσεις εργασίας και αυξημένη επιδότηση από 75% έως 90% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους. Είχε διευκρινίσει, επίσης, ότι στο πλαίσιο της συνεχούς αξιολόγησης και βελτίωσης των δράσεων του Οργανισμού, τα προγράμματα έχουν επανασχεδιαστεί μέσω μιας σειράς αλλαγών και ενισχυμένων κινήτρων, που τα καθιστούν πιο ελκυστικά, αποσκοπώντας στην προώθηση των ανέργων στην απασχόληση, στη μέγιστη απορροφητικότητα.

Τα τρία προγράμματα ανέργων
Το Πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρόνια Ανέργων 55-67 ετών διαθέτει 8.500 θέσεις σε ΝΠΔΔ, δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρήσεις των Δήμων και των Περιφερειών, διάρκειας 12 μηνών με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Αυξάνεται η επιδότηση από το 50% στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 600€ στα 750€ μηνιαία.
Το Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων 30 ετών και άνω διαθέτει 8.300 θέσεις με 75% επιδότηση (έως 800€ μηνιαία) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, διάρκειας 12 μηνών με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 9 μήνες ή 12 μήνες για τους μακροχρόνια ανέργους. Αυξάνεται η επιδότηση από το 50% στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 500€ στα 750€ μηνιαία.
Το Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες διαθέτει 1.200 θέσεις σε ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρήσεις των Δήμων και των Περιφερειών, διάρκειας 12 μηνών με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Αυξάνεται η επιδότηση από το 70% στο 90%του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 700€ στα 800€ μηνιαία. Το πρόγραμμα στοχεύει στην απασχόληση ατόμων με αναπηρίες ΑμεΑ, απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, αποφυλακισμένων, νεαρών παραβατικών ατόμων ή νεαρών ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο.
Ο προϋπολογισμός των προγραμμάτων ανέρχεται στα 291.000.000€ και καλύπτεται από πόρους του ΟΑΕΔ. Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματος αδείας στον ιδιωτικό τομέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ