Σε αναμονή ο Δήμος Παρανεστίου για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας

0
4150

Αν. Καγιάογλου στα «Χ»: «Περιμένουμε την επαναλειτουργία σε 24ωρη βάση από 1η Ιανουαρίου του 2022»

Επαναφορά του ωραρίου λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Παρανεστίου, σε 24ωρη βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, αναμένει από τις επόμενες ημέρες και με την είσοδο του νέου έτους ο Δήμος Παρανεστίου.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας», ο Δήμαρχος Παρανεστίου, κ. Αναστάσιος Καγιάογλου, υπενθύμισε: «Όταν στις αρχές Νοεμβρίου, είχε ληφθεί η απόφαση για τον περιορισμό του ωραρίου του Κέντρου Υγείας Παρανεστίου, είχαν ανακοινώσει ότι θα λειτουργεί πέντε ημέρες την εβδομάδα και με ωράριο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 3.30 το μεσημέρι και ότι αυτές οι αλλαγές θα ισχύσουν για δυο μήνες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2021, ενώ από 1/1/2022 θα ξαναλειτουργήσει όπως πριν, δηλαδή 24 ώρες το 24ωρο σε επταήμερη βάση, την εβδομάδα. Στη συνάντηση που πραγματοποίησα για το θέμα αυτό, στην Αθήνα, με την Υφυπουργό Υγείας κα Γκάγκα, μας ενημέρωσε ότι θα γίνει εκ νέου αξιολόγηση της κατάστασης. Οι αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας του ΚΥ Παρανεστίου, έγιναν για να καλυφθούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου Δράμας σε προσωπικό λόγω, της πανδημίας. Αν τα κρούσματα μειώνοταν και η επιδημιολογική εικόνα στον Νομό βελτιωνόταν, τότε το Κ.Υ. Παρανεστίου θα επαναλειτουργούσε με το αρχικό ωράριο λειτουργίας. Τα κρούσματα λοιπόν φαίνεται ότι θα έχουν μειωθεί και λογικά από 1/1/2022 το ΚΥ Παρανεστίου θα επαναλειτουργήσει κανονικά».
Ο Δήμαρχος Παρανεστίου σημείωσε επίσης ότι η δέσμευση της Υφυπουργού Υγείας ήταν ότι στο εξής, όποια αλλαγή προτίθεται να κάνει σε σχέση με το Κέντρο Υγείας, θα γίνεται αφού πρώτα προηγηθεί συζήτηση με την τοπική κοινωνία και τον Δήμο Παρανεστίου, κάτι που δεν είχε γίνει τον Νοέμβριο, όταν αποφασίστηκε ο περιορισμός των ωρών λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Παρανεστίου… «Τότε μας παρέκαμψαν και προχώρησαν σε αποφάσεις, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του Νοσοκομείου Δράμας. Ας μην ξεχνάμε ότι το Παρανέστι είναι μια απομακρυσμένη περιοχή και έχει ένα δάσος που αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της δασικής έκτασης του Νομού Δράμας, ο οποίος έχει και το μεγαλύτερο Δασαρχείο, δηλαδή το Δασαρχείο της Δράμας. Πέρα από αυτό, στο Παρανέστι εργάζεται αρκετός κόσμος, δουλεύουν υλοτόμοι, μελισσοκόμοι, έμποροι, υπάρχουν επισκέψεις κυνηγών και άλλων πολιτών. Παράλληλα λειτουργεί και το Κέντρο Παράτυπων Μεταναστών το οποίο φιλοξενεί από 300 έως 500 μετανάστες. Ακόμη και αυτό εξυπηρετείται από το Κέντρο Υγείας. Ταυτόχρονα και τα διπλανά χωρία του Νομού Ξάνθης αλλά και πολλά χωριά μέχρι τον Δήμο του Δοξάτου εξυπηρετούνται από υπηρεσίες του ΚΥ Παρανεστίου ακόμη και για ανάγκες εμβολιασμών. Όλα αυτά τα θέσαμε υπ’ όψη της Υφυπουργού Υγείας, κατά τη συνάντηση που έγινε στην Αθήνα.
Επίσημα δεν έχουμε κάποια απόφαση ακόμη για την επαναφορά του ωραρίου στην λειτουργία του Κέντρου Υγείας» είπε ο κ. Καγιάογλου αλλά πρόσθεσε ότι: «Εξακολουθεί να ισχύει η δέσμευση που υπήρξε από τις αρχές Νοεμβρίου, ότι το Κέντρο θα επαναλειτουργήσει με το παλιό ωράριο, από 1 Ιανουαρίου του 2022. Αυτό περιμένουμε. Περιμένουμε να επαναλειτουργήσει με βάση το παλιό ωράριο λειτουργίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε κάνει το Υπουργείο Υγείας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!