Σε αποκαταστάσεις των διαγραμμίσεων που παρουσίαζαν προβλήματα αλλά και στην διευθέτηση ζητημάτων με τον ηλεκτροφωτισμό, προχώρησε ο εργολάβος του έργου της ανάπλασης στην περιμετρική οδό του Κορυλόβου, σύμφωνα με όσα είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, κ. Παναγιώτης Σαλπιγκτίδης.
Η περιμετρικής οδός, μετά τις εργασίες ανάπλασης, παραδόθηκε και επίσημα σε χρήση των περιπατητών αλλά και των οχημάτων, τις προηγούμενες ημέρες, παρότι ανεπισήμως οι περιπατητές την χρησιμοποιούν εδώ και αρκετό καιρό. Ωστόσο με την επίσημη παράδοση του δρόμου υπήρξαν και εύλογες παρατηρήσεις από τους δραμινούς που χρησιμοποιούν την περιμετρική για λόγους άσκησης και ψυχαγωγίας, ή απλώς διέρχονται από αυτήν με το αυτοκίνητό τους. Κάποιες από τις παρατηρήσεις αφορούσαν την έλλειψη φωτισμού το βράδυ που εγκυμονούσε κινδύνους για τους πεζούς, ενώ άλλες παρατηρήσεις εστιάστηκαν στον τρόπο της διαγράμμισης της ασφάλτου. Παρατηρήσεις έγιναν και για το υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί στους ποδηλατοδρόμους, το οποίο έχει αρχίσει να «σκάζει», όπως και για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν θέσεις στάθμευσης οχημάτων για αυτούς που θέλουν να προσεγγίσουν τον χώρο για να αθληθούν.
Ο κ. Σαλπιγκτίδης τόνισε ότι έχουν γίνει αποκαταστάσεις στη διαγράμμιση της ασφάλτου ενώ διευθετήθηκαν και τα προβλήματα που υπήρξαν με τον ηλεκτροφωτισμό από τον εργολάβο του έργου. Σε ότι αφορά τα σκασίματα στο υλικό των ποδηλατοδρόμων, είπε ότι είναι ένα θέμα που θα το διαχειριστεί ο εργολάβος του έργου.
Ο ίδιος τόνισε πάντως ότι το έργο δεν έχει παραληφθεί οριστικά, παρά μόνο διοικητικά, προκειμένου να αρχίσει να χρησιμοποιείται από το κοινό, καθώς ήδη είχε ξεπεραστεί το χρονοδιάγραμμα του έργου. Αυτό σημαίνει ότι στο διάστημα που απομένει θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για να διορθωθούν τα όποια προβλήματα. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να ξανακλείσει ο δρόμος για να γίνουν οι όποιες εργασίες αποκατάστασης. Οι εργασίες θα γίνουν τοπικά, στα σημεία όπου υπάρχουν κατασκευαστικές αστοχίες. «Οι βλάβες θα αποκατασταθούν από τον εργολάβο, όπως δεσμεύτηκε, διαφορετικά το κόστος θα αφαιρεθεί από την εγγυητική του» τόνισε.
Ο κ. Σαλπιγκτίδης υπενθύμισε πάντως ότι το έργο της ανάπλασης στην περιμετρική οδό του Κορυλόβου, δεν έχει κοστίσει ούτε ένα ευρώ στους δημότες της Δράμας, καθώς η μελέτη του έργου προήλθε από δωρεά της Raycap και η χρηματοδότηση τoυ από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.
Σε αποκατάσταση των προβλημάτων που εντοπίστηκαν στο έργο της περιμετρικής άρχισε να προχωρά ο εργολάβος
- «Tο έργο δεν έχει παραληφθεί οριστικά, παρά μόνο διοικητικά, προκειμένου να αρχίσει να χρησιμοποιείται από το κοινό» - Π. Σαλπιγκτίδης: Διευθετήθηκαν τα προβλήματα στον ηλεκτροφωτισμό και τις διαγραμμίσεις


















