Σε διαγωνισμό για το χιονοδρομικό προχωρά η περιφέρεια ΑΜΘ

Το έργο είναι προϋπολογισμού 344.224 ευρώ

0
2094

Δρομολογήθηκε και φέτος η προετοιμασία για την λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού καθώς η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προχώρησε στην έναρξη του ηλεκτρονικού ανοιχτού διαγωνισμού για τη λειτουργία του κατά την ερχόμενη χειμερινή περίοδο.

Στόχος της σύμβασης είναι η κανονική, ασφαλής, εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου για τη χιονοδρομική περίοδο 2019-2020 και ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 344.224 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.
Ειδικότερα η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Α.Μ.Θ. προκήρυξε Ανοικτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την ανάδειξη αναδόχου της υπηρεσίας με τίτλο “Λειτουργία Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού για την χιονοδρομική περίοδο 2019-2020” Αναθέτουσα Αρχή είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και η Οικονομική Επιτροπή της Π.Ε. Δράμας (Δ/νση Τεχνικών Έργων) στο Διοικητήριο Δράμας. Η διάρκεια σύμβασης είναι από την υπογραφή της έως 17-06-2020
Αντικείμενο της σύμβασης είναι η λειτουργία των εγκαταστάσεων του ΧΚΦ και η εξασφάλιση της πρόσβασης στο ΧΚΦ με τον εκχιονισμό του δρόμου για την ερχόμενη χιονοδρομική περίοδο. Περιλαμβάνει δηλαδή υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης, υπηρεσίες εκχιονισμού, υπηρεσίες λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων, υπηρεσίες καθαρισμού από τον πάγο, υπηρεσίες καθαρισμού και σάρωσης οδών.
Πέρσι για το ίδιο έργο είχε υπογραφεί διμερής συμφωνία μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της εταιρείας με την επωνυμία “ΜΟΝΤΕ ΝΟΥΛΙΚΑΣ” ΥΙΟΙ Ν. ΝΟΥΛΙΚΑ Ο.Ε.
Θυμίζουμε επίσης ότι ενώ άλλες χρονιές τα προβλήματα αφορούσαν είτε την έλλειψη επαρκούς χιονόπτωσης είτε την μη έγκαιρη χρηματοδότηση πέρσι τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν ήταν από την υπερβολική σώρευση του χιονιού που κατέστησε το ΧΚΦ μη επισκέψιμο για αρκετές ημέρες κατά την διάρκεια της σεζόν.
Κοινή ελπίδα των τοπικών παραγόντων είναι φέτος οι καιρικές συνθήκες να είναι ομαλότερες και με την προϋπόθεση ότι δεν θα προκύψουν προβλήματα με τον διαγωνισμό να έχουμε μια καλή χιονοδρομική περίοδο στο Φαλακρό τον χειμώνα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την έναρξη λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού κάθε χρόνο δεν αναμένουν μόνο οι κάτοικοι της Δράμας αλλά και οι φίλοι της χιονοδρομίας σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη που επιμένουν ελληνικά άλλωστε αρκετοί από αυτούς έχουν ήδη επισκεφθεί το ΧΚ Φαλακρού σε προηγούμενες χιονοδρομικές σεζόν και έχουν γίνει πιστοί θαμώνες του κέντρου επαναλαμβάνοντας τις επισκέψεις τους κάθε χρόνο.
Η συνήθης έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου στο τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου είναι αναγκαία προκειμένου κατά την χειμερινή περίοδο να δοθεί ώθηση και πάλι στα τουριστικά καταλύματα της περιοχής η πληρότητα των οποίων λόγω της λειτουργίας του ΧΚΦ ενισχύεται σημαντικά μέχρι και την άνοιξη, εάν δεν υπάρχουν προβλήματα με τον καιρό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ