Σε διαγωνισμό προχωρά το οδικό έργο στην Πλατανόβρυση

0
2501

– Μετά την ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Παρανεστίου
– Αν. Καγιάογλου στα «Χ»: «Είναι μία ευχάριστη εξέλιξη. Η βελτίωση και η ασφάλεια του οδικού δικτύου είναι από τα πιο βασικά πράγματα που πρέπει να παρέχουμε ως δήμος»

Σε διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου προχωρά, μετά τη θετική απόφαση που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Παρανεστίου, το έργο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας και άρσης της επικινδυνότητας του δρόμου από τη διασταύρωση της Εθνικής Οδού Δράμας – Ξάνθης μέχρι το κέντρο του οικισμού της Πλατανόβρυσης.
Οι εργασίες βελτίωσης της οδικής ασφάλειας της συγκεκριμένης οδού που έχουν προϋπολογισμό 277.000 ευρώ θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά επάνω στην υφισταμένη όδευση του οδοστρώματος και κρίθηκαν απαραίτητες, γιατί μέσω της συγκεκριμένης διαδρομής θα πραγματοποιείται και η κυκλοφορία των οχημάτων προς τον νέο, υπό κατασκευή, σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) του Δήμου Παρανεστίου. Από το συνολικό κόστος του έργου οι 200.000 ευρώ καλύφθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών, μετά από συντονισμένη προσπάθεια του Δήμου Παρανεστίου.
Ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου δήλωσε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας»: «Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ήταν ομόφωνη και πρόκειται για μία ευχάριστη εξέλιξη. Η βελτίωση και η ασφάλεια του οδικού δικτύου είναι από τα πιο βασικά πράγματα που πρέπει να παρέχουμε ως δήμος προς τους συνδημότες μας. Στόχος μας είναι να πείσουμε τον κόσμο να μείνει στον τόπο μας. Μέρος αυτής της προσπάθειας είναι και η βελτίωση του οδικού δικτύου στην περιοχή μας».
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του έργου θα γίνουν εκσκαφές και εξυγίανση της υπόβασης των επιφανειών, των φθαρμένων υπερκείμενων ασφαλτικών στρώσεων στα σημεία που παρουσιάζουν γήρανση, κατασκευή ασφαλτικής ισοπεδωτικής στρώσης, κατασκευή στρώσης κυκλοφορίας, μικρές εργασίες (σκυρόδεμα κλπ.) για τη βελτίωση κόμβων, αντικατάσταση παλαιών κατεστραμμένων κιγκλιδωμάτων στη γέφυρα επί της οδού και πλήρης διαγράμμιση – σήμανση σε όλο το μήκος με αντικατάσταση και συμπλήρωση των πινακίδων σήμανσης.
Όπως έχουν γράψει τα «Χ» και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, το συγκεκριμένο έργο αφορά τη βελτίωση ενός δρόμου περίπου μήκους περίπου 2 χμ. που εξυπηρετεί όχι μόνο την περιοχή της Πλατανόβρυσης αλλά και άλλους οικισμούς του Δήμου Παρανεστίου. Το έργο δρομολογήθηκε μετά από αίτημα του Δήμου Παρανεστίου προς το Υπουργείο Υποδομών, το οποίο ζήτησε την εκπόνηση μελέτης προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία. Η μελέτη του έργου συντάχθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου Παρανεστίου και παραδόθηκε υπηρεσιακά με στόχο να λυθεί επιτέλους ένα πρόβλημα περίπου 30 ετών που είναι σημαντικό για την ομαλή οδική σύνδεση των οικισμών του δήμου. Η προσπάθεια αυτή ήταν επίμονη και τελικά έφερε θετικά αποτελέσματα.
Ο δρόμος που βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση εδώ και τρεις δεκαετίες περίπου έχει κυριολεκτικά λιώσει από τη φθορά και η διέλευση των οχημάτων είναι πραγματικά πολύ δύσκολη. «Το έργο θεωρούνταν ανέφικτο να γίνει μέχρι πέρσι, καθώς η πληροφόρηση που είχαν οι κάτοικοι από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή ήταν ότι δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα χρήματα. Εμείς αποδείξαμε ότι όλα μπορούν να γίνουν όταν υπάρχει συντονισμένη προσπάθεια και θέληση» είχε σημειώσει χαρακτηριστικά σε προηγούμενες δηλώσεις του στα «Χ» ο Δήμαρχος Παρανεστίου. Στην προσπάθεια αυτή για την υλοποίηση του έργου από τον Δήμο Παρανεστίου ήταν αποτελεσματική και η συμβολή του Βουλευτή Δράμας της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνου Μπλούχου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ