Σε διαγωνισμό το έργο των κερκίδων του δημοτικού σταδίου, πιθανώς μέχρι το καλοκαίρι

0
1130

Μιλάει στα «Χ» ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας

Η κατάρτιση των τευχών δημοπράτησης για τον διαγωνισμό του έργου των κερκίδων του Δημοτικού Σταδίου είναι το επόμενο βήμα που θα ακολουθήσει ο Δήμος Δράμας για να προχωρήσει στη συνέχεια στην προκήρυξη του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την κατασκευή του έργου.
Ωστόσο, επειδή το έργο έχει υψηλό προϋπολογισμό, περίπου 5,5 εκατ. ευρώ, θα πρέπει νωρίτερα να υπάρξει προσυμβατικός έλεγχος αλλά και έλεγχος από το ελεγκτικό συνέδριο. Πρόκειται δηλαδή για χρονοβόρες διαδικασίες, όπως είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας κ. Ιωάννης Κιοσσές.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι όλα αυτά θα ξεπεραστούν με στόχο το ερχόμενο καλοκαίρι να ξεκινήσει ο διαγωνισμός και η κατασκευή του έργου.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ταρτάν του γηπέδου για προπονήσεις, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου των κερκίδων, ο κ. Κιοσσές εξέφρασε την εκτίμηση ότι το εργοτάξιο θα αναπτυχθεί βορείως του δημοτικού σταδίου, στο σημείο που βρίσκονται οι κερκίδες και συμπλήρωσε: «Υπάρχει μια στιβαρή περίφραξη η οποία διαχωρίζει το ταρτάν από τον χώρο των κερκίδων. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η περίφραξη δεν θα παραβιαστεί από τον ανάδοχο του έργου, άρα εκτιμώ ότι από τη βόρεια πλευρά του σταδίου θα γίνονται τα έργα των κερκίδων και εντός του σταδίου οι αθλητές θα μπορούν να κάνουν κανονικά τις προπονήσεις τους. Αυτό είναι κάτι που θα φανεί όταν έχουμε τον ανάδοχο και θα συζητήσουμε για το πως θα υλοποιηθεί το έργο το οποίο είναι τεχνικά δύσκολο, αλλά νομίζω ότι μπορεί να γίνει αυτός ο διαχωρισμός. Η αντικατάσταση του ταρτάν πάντως έχει χρονοδιάγραμμα μέχρι 9 Ιουνίου. Εκτιμώ ότι το έργο θα έχει τελειώσει νωρίτερα και θα έχει παραδοθεί στους αθλητές και τους συλλόγους για τις προπονήσεις. Δεν νομίζω ότι ο χώρος του ταρτάν θα ξανακλείσει για την εκτέλεση των έργων στις κερκίδες».

Υπενθυμίζεται ότι από την πλευρά του ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος μετά την πρόσφατη επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, κατά την οποία ανακοινώθηκε η ένταξη της χρηματοδότησης του έργου στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, εξέφρασε τη χαρά αλλά και την ικανοποίησή του, κάνοντας λόγο για σημαντικές ανακοινώσεις που περιλαμβάνουν την ανακατασκευή των κερκίδων του δημοτικού σταδίου “Αλέκος Φρούσιος” όπως και του πολυχώρου κάτω από αυτές αλλά και το έργο της ανάπλασης, στον περιφερειακό του Κορυλόβου. Επεσήμανε ακόμη ότι αυτά τα δυο πολύ σημαντικά έργα αποτελούν πρώτη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής». Επίσης διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής υλοποιείται αναφέροντας ότι «Η Δράμα των μεγάλων έργων είναι εδώ. Θα υπάρξουν ανάλογες ανακοινώσεις και για άλλα έργα στο εγγύς μέλλον».
Ο κ. Πέτσας κατά την επίσκεψή του είχε ανακοινώσει την ένταξη του έργου της αστικής ανάπλασης ύψους 10.3 εκατ. ευρώ (το έργο αφορά την κατασκευή νέων κερκίδων και υποδομών στο δημοτικό στάδιο και την διαμόρφωση της περιμετρικής οδού του Κορυλόβου με πεζοδρόμους, ποδηλατοδρόμους κλπ). Είπε ακόμη ότι επίκειται η ένταξη ενός σημαντικού έργου διαχείρισης απορριμμάτων για τον Δήμο της Δράμας ύψους 1 εκατ. ευρώ. Παράλληλα για τον Δήμο Δοξάτου, είχε επισημάνει ότι πέρα από την αγροτική οδοποιία ύψους 6,1 εκατ. ευρώ που έχει ενταχθεί και προχωρά, εντάσσεται για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” η ανέγερση του νέου Γυμνασίου Καλαμπακίου (έργο ύψους 4.950.000 ευρώ) αλλά και το έργο «Τα βήματα του Αποστόλου Παύλου» που αφορά στη δημιουργία ενός χώρου αφιερωμένου στον Απόστολο Παύλο όπου με τη χρήση τεχνολογίας θα προβάλλεται η πορεία του από την Ταρσό της Κιλικίας όπου γεννήθηκε μέχρι τη Ρώμη (έργο ύψους 279.414 ευρώ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ