Σε διεθνή διαγωνισμό με ταινία animation τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου

Την δημιούργησαν στο πλαίσιο εργαστηρίου Κινούμενης Εικόνας κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ Ταινιών Δράμας

0
3312

Σε μια δράση που ενθουσίασε τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας συμμετείχαν περίπου 20 μαθητές του δημιουργώντας στο πλαίσιο τού Φεστιβάλ Ταινιών Δράμας, μια ταινία animation η οποία θα λάβει μέρος στο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema… διάβασες;». “Τα παιδιά του σχολείου που συμμετείχαν για πρώτη φορά στην δημιουργία ταινίας animation δούλεψαν ομαδικά.

Η δράση εντάσσεται στα καινοτόμα προγράμματα και προάγει την δημιουργικότητα και την αυθόρμητη έκφραση του παιδιού σημείωσε μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο υποδιευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας κ. Γιάννης Χατζηκυριάκου.
Πιο συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό από το σχολείο “στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας σε συνεργασία με το Νεανικό Πλαίσιο και τους συνεργάτες του – Animators- κ. Κώστα Κατράκη και Τάσο Ζέρβα και το δάσκαλο του Ε’1, κ Καβάκα Φιλήμονα, τα παιδιά υλοποίησαν εργαστήριο Animation (Κινούμενης Εικόνας).
Το εργαστήριο υλοποιήθηκε μόνο στο σχολείο, από όλο το Νομό Δράμας, σε σύνολο 400 σχολείων Πανελλαδικά. Τα παιδιά δούλεψαν καθημερινά από τη Δευτέρα 16/9 μέχρι και την Πέμπτη 19/9 πάνω στην ταινία του 1912 «Η Κατάκτηση του Πόλου» του George Melies, μια από τις πρώτες ταινίες και –ακόμη τότε– επιστημονικής φαντασίας, καθώς οι Πόλοι δεν είχαν ακόμη «κατακτηθεί».
Τα παιδιά με απλά υλικά –ψαλίδια, ξυλομπογιές, κόλλες κ.ά.– εργάστηκαν ομαδικά και συνεργατικά, μπήκαν στην πρακτική διαδικασία του κινουμένου σχεδίου και, μέσω της χρήσης των σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών, είδαν επί τόπου την ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων την οποία και δημιούργησαν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου. Στο τέλος της ταινίας κινουμένων σχεδίων ενσωματώθηκαν φωτογραφίες και βίντεο των παιδιών από τις στιγμές που εργάζονταν στην προετοιμασία της ταινίας.
Κεντρικός σκοπός του εργαστηρίου animation ήταν από τη μια η κατανόηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών και των σταδίων δημιουργίας με την τεχνική του animation κι απ’ την άλλη, η ανάπτυξη δεξιοτήτων που απαιτούνται στη χρήση των εκφραστικών μέσων στην προσέγγιση ενός ζητήματος μάθησης.
Η ταινία που δημιουργήθηκε ήδη έχει δηλωθεί για συμμετοχή στο διαγωνισμό παιδικών ταινιών μικρού μήκους camera zizanio του Φεστιβάλ Ολυμπίας που θα διεξαχθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, και θα συμμετάσχει στο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema… διάβασες;», που διοργανώνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και άλλοι φορείς και πιθανόν να συμμετάσχει και σε άλλους διαγωνισμούς.
Η ταινία ήδη έχει δημοσιευτεί στο κανάλι του Νεανικού Πλαισίου στο youtube: (https://www.youtube.com/watch?v= RYhRTUlRcPw) και στην ιστοσελίδα του σχολείου (http://1dim-dramas.dra.sch.gr)”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ