Σε δύο μήνες τα προσωρινά αποτελέσματα του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις προσωπικού στις φυλακές Δράμας

0
951

Ερώτημα του βουλευτή Δράμας Θ. Ξανθόπουλου

Ερώτημα προς τον επικεφαλής του ΑΣΕΠ, για το που βρίσκεται η προκήρυξη του διαγωνισμού στελέχωσης των φυλακών Νικηφόρου στη Δράμα, πότε θα ανακοινωθούν τα προσωρινά και οριστικά αποτελέσματα καθώς και ποια είναι η εξέλιξη της προκήρυξης για την πρόσληψη σωφρονιστικών υπαλλήλων, απηύθυνε ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θ. Ξανθόπουλος, κατά τη συζήτηση των εκθέσεων Πεπραγμένων της Αρχής για τα έτη 2019 και 2020 στην επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας της Βουλής.
Ο κ. Ξανθόπουλος παρατήρησε επίσης ότι το ΑΣΕΠ που αποτελεί μια μεγάλη κατάκτηση της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος, χρειάζεται να ενισχυθεί καθώς συχνά η δημόσια διοίκηση με τις αδυναμίες, παθογένειες και αβελτηρίες της, του φορτώνει όσα δεν μπορεί εκείνη να προχωρήσει. Με βάση δε τον μεγάλο όγκο των υποθέσεων προσλήψεων που χειρίζεται, αναρωτήθηκε μάλιστα αν χρειάζεται να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις των υπαλλήλων και να αλλάξει ο οργανισμός της Αρχής.
Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Α. Παπαϊωάννου για μεν την προκήρυξη του προσωπικού φυλακών, δήλωσε ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ολοκληρώθηκε, όπως είναι γνωστόν, την 2α Δεκεμβρίου 2021, υποβλήθηκαν 4.370 αιτήσεις για 416 θέσεις εργασίας και τα προσωρινά αποτελέσματα θα εκδοθούν περίπου σε 2 μήνες από σήμερα ενώ η έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων θα εξαρτηθεί από το πλήθος των ενστάσεων.
Για δε τον διαγωνισμό 6Κ, που αφορά τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους ανέφερε ότι η μεγάλη καθυστέρηση οφείλεται στο ότι τα ψυχομετρικά τεστ και η σωματική δοκιμασία διακόπηκαν πάνω από μία φορά λόγω πανδημίας, πλην όμως ολοκληρώθηκαν και, πλέον, η έκδοση των αποτελεσμάτων βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ