Σε εκκρεμότητα ακόμα οι αποφάσεις για τη λαϊκή αγορά

0
1637

– Μ. Τάσσου: «Την τρέχουσα εβδομάδα θα γνωστοποιηθεί η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τη λαϊκή αγορά»
– Π. Κιόρτεβε για τη λαϊκή: «H αγωνία των εκθετών πλέον εκφράζεται καθημερινά»


 

Ενημέρωση για την πορεία των κινήσεων της Δημοτικής Αρχής σχετικά με τον νέο τρόπο διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς παρείχε στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Μιχάλης Τάσσου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της υποψήφιας δημάρχου της δημοτικής παράταξης «Project για τη Δράμα» κας Παρθένας Κιόρτεβε, η οποία επεσήμανε ότι η αγωνία των εκθετών πλέον εκφράζεται καθημερινά για το θέμα αυτό.
Ο κ. Τάσσου είπε ότι τις προηγούμενες εβδομάδες έγιναν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους εκπροσώπους των πωλητών βιομηχανικών ειδών που μάλιστα συνοδευόταν και με την πρόεδρο της πανελλήνιας συνομοσπονδίας τους. Επίσης έγιναν συναντήσεις και με τους παραγωγούς της Λαϊκής Αγοράς. Παράλληλα απεστάλη αίτημα προς την Τροχαία της Δράμας για να δοθεί απάντηση γνωμοδοτικού περιεχομένου της υπηρεσίας, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία. Ωστόσο όπως είπε ο κ. Τάσσου, το στέλεχος της Τροχαίας που χειριζόταν το συγκεκριμένο θέμα πήρε απόσπαση σε άλλο σημείο της χώρας και έτσι δεν υπάρχει ακόμη απάντηση από την Τροχαία.
Ο Αντιδήμαρχος πρόσθεσε ακόμη ότι θα συνεδρίαζε η διαπαραταξιακή επιτροπή την προηγούμενη εβδομάδα γιατί η πρόταση της Δημοτικής Αρχής είναι έτοιμη όπως έτοιμος είναι ο κανονισμός της Λαϊκής Αγοράς, με μοναδικά κενά το χρώμα της τέντας και το μήκος των πάγκων. Δυστυχώς λόγω ασθένειας κάποιων υπαλλήλων υπήρξε μια καθυστέρηση αλλά μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα κληθούν τα μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής και θα τους γνωστοποιηθεί η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τη Λαϊκή Αγορά, προκειμένου να υπάρξει συζήτηση και συνέχεια σε αυτή την διαδικασία.
Ο κ. Τάσσου είπε επίσης: “Πράγματι είχαμε βάλει ένα χρονοδιάγραμμα ώστε μέχρι και τον Ιούνιο να έχει ολοκληρωθεί η οριοθέτηση της λαϊκής αγοράς. Προ αυτής της κατάστασης βρεθήκαμε σε ένα δίλημμα, σχετικά με το αν θα χωροθετηθεί η λαϊκή αγορά του Δήμου Δράμας, στο σημείο το οποίο βρίσκεται επί δεκαετίες ή αν με αφορμή και την ισχύ και της παράλληλης αγοράς στην οδό Χελμού, θα προσπαθούσαμε να δημιουργήσουμε συνθήκες μιας νέας λαϊκής αγοράς. Έγιναν τουλάχιστον τέσσερα ή πέντε εναλλακτικά σχέδια, με επίκεντρο της πρότασης της Δημοτικής Αρχής, μια λαϊκή αγορά που θα μπορούσε σε σύντομο χρόνο να αποτελέσει ένα σύγχρονο θεσμό. Εξετάστηκαν πάρα πολλά δεδομένα και τέσσερα με πέντε εναλλακτικά σενάρια για την ανάπτυξη της λαϊκής στην Χελμού προς τα ανατολικά, με τη χρήση παράλληλων δρόμων όπως η διοικητηρίου και ο χώρος στάθμευσης της πρώην Νομαρχίας. Έχουμε φθάσει σε ένα σημείο να ξεκαθαρίσουμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς όλων των εναλλακτικών που είχαμε θέσει και το επόμενο διάστημα, ίσως και μέσα σε αυτή την εβδομάδα, εφόσον ολοκληρώσαμε τις επαφές με τους παραγωγούς, τους εμπόρους, τον Εμπορικό Σύλλογο, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, να μπορούμε να θέσουμε σε δημόσιο διάλογο την πρόταση της Δημοτικής Αρχής. Επ’ αυτής θα κληθεί να αποφασίσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, η Δημοτική Κοινότητα και κατόπιν το Δημοτικό Συμβούλιο”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ