Σε ετοιμότητα το νοσοκομείο Δράμας

0
3239

Διαμορφώθηκε η πρώην Ουρολογική Κλινική με δυναμικότητα 40 κλινών.

Σε πλήρη ετοιμότητα λειτουργεί πλέον στο Νοσοκομείο της Δράμας ο νέος ειδικός χώρος που θα εξετάζονται και θα νοσηλεύονται, αν χρειαστεί, οι συμπολίτες μας με συμπτώματα του κορωνοϊού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των ΧΡΟΝΙΚΩΝ, πρόκειται για τον χώρο που μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε η Ουρολογική Κλινική, ο οποίος διαμορφώθηκε και εξοπλίστηκε κατάλληλα με 40 κλίνες περίπου, για να περιθάλψει όποιον χρειαστεί.

Είναι μια κίνηση που, όπως είχαν γράψει τα ΧΡΟΝΙΚΑ τις προηγούμενες ημέρες, βρισκόταν υπό επεξεργασία ως σκέψη, ώστε να υπάρξουν οι κατάλληλες υποδομές για την αντιμετώπιση των ασθενών που θα χρειαστεί να νοσηλευτούν.
Ήδη στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Νοσοκομείο της Δράμας φιλοξενείται ένας υπό εξέταση συμπολίτης μας, ενώ χθες προστέθηκε και ένας δεύτερος, για τον οποίο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες των ΧΡΟΝΙΚΩΝ, υπήρξε ιδιαίτερη ανησυχία, χωρίς ωστόσο μέχρι χθες το μεσημέρι να έχει αναφερθεί ότι είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα. Θυμίζουμε ότι αρκετοί συμπολίτες μας με παρεμφερή συμπτώματα «χτύπησαν» προληπτικά την πόρτα των υπηρεσιών υγείας του Νομού μας, αλλά μέχρι χθες δεν υπήρξε κανένας που να αποτελεί επιβεβαιωμένος ασθενής από τον κορωνοϊό.
Για την εξυπηρέτηση των αναγκών του νέου ειδικού χώρου νοσηλείας που διατέθηκε ήδη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό που έχει μεταφερθεί από τα εξωτερικά ιατρεία, καθώς αυτά δεν λειτουργούν στο σύνολό τους, σύμφωνα με τις οδηγίες της πολιτείας. Ως εξωτερικά ιατρεία λειτουργούν με ραντεβού μόνο το παιδιατρικό, το ΩΡΛ, το οφθαλμολογικό και το χειρουργικό, προκειμένου να κάνουν τις γνωστές αλλαγές οι ασθενείς που έχουν χειρουργηθεί.
Εδώ και αρκετές ημέρες λειτουργεί χώρος εντός του κτηρίου του Νοσοκομείου Δράμας, που διατέθηκε για την εξέταση των ύποπτων περιστατικών. Ο χώρος αυτός βρίσκεται σε τέτοιο σημείο ώστε να μην υπάρχει επικοινωνία με τις υπόλοιπες κλινικές και τους ασθενείς.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί ότι, παρότι θα όφειλε, το Νοσοκομείο μας δεν διαθέτει θάλαμο αρνητικής πίεσης, αν και δεν αποκλείεται να δημιουργηθεί στο επόμενο διάστημα. Οι θάλαμοι αυτοί είναι εξοπλισμένοι χώροι απομόνωσης και χρησιμοποιούνται για να εμποδίζεται η διασπορά ασθενειών. Εκεί υπάρχει μηχανισμός που παράγει αρνητική πίεση και δεν αφήνει τον αέρα να βγει εκτός θαλάμου.
Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ, ο φόβος που προκύπτει από τον κίνδυνο εμφάνισης και διασποράς του νέου κορωνοϊού δεν αφήνει ανέγγιχτο ούτε το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου κάτι που, παρά τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας, είναι απολύτως δικαιολογημένο αν ληφθούν υπόψη οι διαστάσεις που έχει λάβει η πανδημία σε διεθνές επίπεδο και η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας.
Τέλος αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι κάθε ένας που θέλει να εισέλθει στο Νοσοκομείο Δράμας περνά πρώτα από τον έλεγχο απολύμανσης με τη βοήθεια ενός νοσηλευτή και από την επίβλεψη δύο ανθρώπων που ανήκουν στην υπηρεσία φύλαξης του Νοσοκομείου. Το επισκεπτήριο έχει απαγορευτεί εδώ και μέρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ