Σε εξέλιξη οι νέες παιδικές χαρές, συνεχόμενοι οι βανδαλισμοί

0
3464

– Παραδόθηκαν οι τρεις από τις έξι νέες παιδικές χαρές που υλοποιεί ο Δήμος Δράμας
– Γ. Καψημάλης στα «Χ»: «Σχεδόν σε καθημερινή βάση οι ζημιές»

Προχωρά το έργο της κατασκευής για τις 6 νέες παιδικές χαρές που υλοποιεί ο Δήμος Δράμας, στην προσπάθειά του να δημιουργήσει χώρους αναψυχής για τα παιδιά σε διάφορες περιοχές, τόσο εντός της αστικής περιοχής όσο και στις κοινότητες.
Ο κ. Γιάννης Καψημάλης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, εξηγεί στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι ολοκληρώθηκαν οι παιδικές χαρές στις περιοχές του Αρκαδικού, του Στενημάχου και των Αμπελοκήπων, ενώ ξεκίνησε η νέα παιδική χαρά στην Κοινότητα Χωριστής και ξεκινά άμεσα η νέα παιδική χαρά στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού. Παράλληλα, σημειώνει ότι η τελευταία παιδική χαρά που θα κατασκευαστεί στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου είναι στην περιοχή του Αρκαδικού και συγκεκριμένα στην οδό Θάσου. Οι περισσότερες από αυτές τις παιδικές χαρές έχουν δημιουργηθεί σε καινούργιους χώρους, εκτός από αυτή της περιοχής του Στενημάχου, όπου προϋπήρχε ως χώρος παιδικής χαράς.


Η κατασκευή των 6 νέων χώρων παιχνιδιού είναι ενταγμένη στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Δράμας και η κατασκευή τους άρχισε μετά από σχετικό διαγωνισμό που προηγήθηκε, με χρηματοδότηση, που προέρχεται από τη ΣΑΤΑ του Δήμου Δράμας. Ο προϋπολογισμός του συνολικού έργου ήταν 415.000 ευρώ, ωστόσο από την έκπτωση του εργολάβου το κόστος για το σύνολο των 6 παιδικών χαρών διαμορφώθηκε τελικά στις 184.000 ευρώ.
Πρόθεση του Δήμου Δράμας είναι να προχωρήσει στο να κατασκευάσει και άλλες παιδικές χαρές πέραν των 6 που προαναφέρθηκαν, καθώς οι ανάγκες που υπάρχουν για χώρους ψυχαγωγίας των παιδιών είναι υπαρκτές. Ταυτόχρονα, ο Δήμος Δράμας μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας προχωρά στο έργο της συντήρησης και προμήθειας ανταλλακτικών που αφορά τις ήδη υπάρχουσες παιδικές χαρές.
Ωστόσο, οι ανάγκες επισκευών και συντήρησης μοιάζουν να μην σταματούν ποτέ κι αυτό όχι μόνο λόγω της φθοράς αλλά κυρίως λόγω των βανδαλισμών που δυστυχώς συνεχίζονται στις παιδικές χαρές του δήμου. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας επισημαίνει: «Τα ζητήματα βανδαλισμών είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε σχεδόν καθημερινά στο δάπεδο των παιδικών χαρών και στα παιχνίδια που βρίσκονται εκεί. Όμως, το πρόβλημα είναι γενικότερο και δεν αφορά μόνο τις παιδικές χαρές αλλά και τον φωτισμό, τα φωτιστικά και τα καλύμματα των ηλεκτρολογικών πινάκων. Πρόσφατο περιστατικό με ζημιές αναφέρθηκε στον ηλεκτρολογικό πίνακα στις Εργατικές Κατοικίες του Αγίου Σάββα, από όπου αφαιρέθηκε η πόρτα ασφαλείας του πίνακα. Μόνο στο συγκεκριμένο σημείο, η ίδια ζημιά έχει γίνει τρεις φορές μέχρι τώρα. Βέβαια, εδώ πρέπει να πούμε ότι τις ανάγκες επισκευών και συντήρησης τις πληρώνουν οι συνδημότες μας και αυτό θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Οι παιδικές χαρές είναι περιφραγμένες και κλειστές, αλλά δυστυχώς εισέρχονται σε αυτές, όχι παιδιά έως 12 ή 13 ετών, αλλά άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που προκαλούν ζημιές σχεδόν σε καθημερινή βάση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ