Σε εξέλιξη τα έργα στη 19ης Μαΐου

0
5439

Εντός χρονικού πλαισίου προχωρούν οι προγραμματισμένες εργασίες του ΒΑΑ

Εντός χρονοδιαγράμματος είναι η εξέλιξη των έργων του ΒΑΑ στο κέντρο της πόλης, παρά τις παρατάσεις στα έργα του ΔΕΔΔΗΕ. Τα συνεργεία του αναδόχου του έργου εργάζονται αδιάλειπτα σε καθημερινή βάση και υπάρχει δυνατότητα να ενισχυθούν σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί, σύμφωνα με όσα είπε απαντώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου της Δράμας κ. Ιωάννης Κιοσσές.
Οι εργασίες ανάπλασης και βιοκλιματικής αναβάθμισης της περιοχής έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό στις οδούς Σούτσου και Παπαδιαμάντη, ενώ το ίδιο μοντέλο διαμόρφωσης θα ακολουθηθεί και στην οδό 19ης Μαΐου, όπου από τις προηγούμενες ημέρες έχουν αρχίσει οι διαμορφώσεις των πεζοδρομίων.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Χ», οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι υπόλοιποι δεν έχουν λόγο να ανησυχούν για την έγκαιρη αποπεράτωση του έργου, καθώς αυτό προχωρά ομαλά και θα έχει ολοκληρωθεί στον προβλεπόμενο χρόνο, παρά τα προβλήματα που προέκυψαν λόγω της πανδημίας τον προηγούμενο χρόνο. Στο πλαίσιο των εργασιών που γίνονται, έχουν αλλάξει τα δίκτυα της ΔΕΥΑΔ, προχωρά η υπογειοποίηση των αγωγών ηλεκτρικού ρεύματος και έχουν τοποθετηθεί πλάκες ψυχρών υλικών, αλλάζοντας την όψη της άλλοτε αισθητικά υποβαθμισμένης περιοχής.


Στο ερώτημα που τίθεται και αφορά την εξυπηρέτηση των αναγκών στάθμευσης των μονίμων κατοίκων της περιοχής, οι άνθρωποι του Δήμου Δράμας απαντούν ότι αυτό έχει προβλεφθεί από τον σχεδιασμό του έργου, προκειμένου να υπάρχει διαθέσιμος χώρος για τη στάθμευση των οχημάτων. Αναφέρουν, επίσης, ότι έχουν ήδη δημιουργηθεί νέες θέσεις στάθμευσης στην οδό Διαμαντή Λαζαρίδη, ενώ υπάρχει προσπάθεια να εξασφαλιστούν θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης για τους κατοίκους της περιοχής και στον δημοτικό χώρο που σήμερα χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους του υπεραστικού ΚΤΕΛ πίσω από το αρχαιολογικό μουσείο και απέναντι από το ιδιωτικό πάρκινγκ που λειτουργεί εκεί. Δεν αποκλείεται δε η διαμόρφωση του χώρου ελεγχόμενης στάθμευσης να χρηματοδοτηθεί μέσα από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.


Αξίζει να σημειωθεί ότι σε προηγούμενες δηλώσεις της στα «Χ» η κ. Κατερίνα Ιωσηφίδου, προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας, είχε εξηγήσει ότι η παρέμβαση του πρώτου τμήματος της κύριας εργολαβίας του έργου (τα εμφανή έργα ανάπλασης δηλαδή) αρχίζουν από την περιοχή του Μύλου και θα εκταθούν μέχρι την οδό Θεοτοκοπούλου. Το έργο της κύριας εργολαβίας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε μία περίοδο 20 μηνών από τη στιγμή της έναρξης των εργασιών, χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτό το διάστημα οι μη προγραμματισμένες καθυστερήσεις ή απρόβλεπτα εμπόδια που θα εμφανιστούν στην εξέλιξή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ