Σε κατάληψη και την Δευτέρα 3 σχολεία της Δράμας

0
2005

Υπό κατάληψη ήταν την Δευτέρα, οι σχολικές μονάδες του 3ου και 4ου ΓΕΛ όπως και του Γυμνασίου Κυργίων όπως έγινε γνωστό στα ΧΡΟΝΙΚΑ από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, προκειμένου οι μαθητές των σχολείων αυτών να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι καταλήψεις των τριών σχολείων είναι συνέχεια των όσων προηγήθηκαν και ειδικά στην περίπτωση του 3ου και 4ου ΓΕΛ Δράμας έχουν επαναληφθεί και τις προηγούμενες ημέρες για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
Σύμφωνα επίσης με στοιχεία της Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, σε κατάληψη βρέθηκαν την Παρασκευή το ΓΕΛ Δοξάτου και το ΕΠΑΛ Δοξάτου, όπως και το Γυμνάσιο Κυργίων και το Γυμνάσιο Προσοτσάνης για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
Απόρροια των αντιδράσεων για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών επίσης ήταν και οι κινητοποιήσεις που έγιναν την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή στην πλατεία Ελευθερίας και εν συνεχεία οι πορείες που ακολούθησαν. Οι δυο συγκεντρώσεις οργανώθηκαν από την Ομάδα Ενεργών Πολιτών Ν. Δράμας για την Μακεδονία. Σύμφωνα με ανακοινώσεις μελών της ίδιας ομάδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα συνεχιστούν ενδεχομένως ίσως και αυτή την εβδομάδα.

Κλειστά τα σχολεία σήμερα Τετάρτη
Σε ότι αφορά τα σχολεία επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι θα είναι κλειστά σήμερα Τετάρτη, ωστόσο για άλλους λόγους από τους προαναφερθέντες. Τα σχολεία στην Δράμα όπως και στην υπόλοιπη χώρα δεν θα λειτουργήσουν λόγω της γιορτής των Τριών Ιεραρχών.
Πάντως, σύμφωνα με την νομοθεσία, δεν θα γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, όπως πέρσι. Όπως αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας «η εορτή των Τριών Ιεραρχών (Τετάρτη 30 Ιανουαρίου) αποτελεί ημέρα αργίας για τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 32 του Σχεδίου Νόμου για το Παν. Δυτικής Αττικής. Παράλληλα, καταργήθηκε η περίπτ. δ΄ της παρ. 2 του άρθρου 3 του π.δ. 79/2017 (Α΄ 109, διόρθ. σφάλμ. Α΄112) η οποία όριζε ότι στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά την ημέρα αυτή πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις». Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας επίσης, στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για τον εορτασμό της μνήμης των Τριών Ιεραρχών κατά την παραμονή της εορτής (σήμερα). Για την υλοποίηση των εκδηλώσεων διατίθεται ένα διδακτικό δίωρο. Το περιεχόμενο του εορτασμού και των εκδηλώσεων καθορίζεται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ